hoe leeg roven merelnest voorkomen?

wij hebben een merelpaar in de tuin. elk jaar begint het aan een nest en krijgt het jongen. na een of twee weken is het ineens afgelopen met het voeren. ga je kijken dan is er geen ei, geen jong en het nest ligt uit elkaar. zou dit een eekhoorn kunnen zijn? kan een merel zich daar niet tegen verweren? hoe kunnen wij die merel helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewoon met rust laten als er katten in je tuin komen alleen nog meer aandacht . Je schrijft dat dit al vaker gebeurt elk jaar weer? zou ze weghalen van de plek waar ze een nest gaan bouwen misschien vinden ze dan een beter plekje . Is leuk eerst om na te kijken pa en ma druk met bouwen nest maar daarna drama ik zou er niet meer aan meewerken beter plekjes genoeg! Ene geef niet alleen de kat de schuld!!

Om te beginnen moet je er voor zorgen dat er geen loslopende katten in uw tuin komen, dat is de enigste manier waarop u daadwerkelijk de merel helpt. Zijn het geen katten die in uw tuin komen kunt u het beste helemaal niets doen en de natuur zijn gang laten gaan, door expliciet dat nest te gaan beschermen veroorzaakt u een teveel aan merels in uw woonomgeving en zorgt u ervoor dat een ander dier onvoldoende te eten krijgt met alle gevolgen vandien.

Het zal hoogstwaarschijnlijk wel een kat zijn die het nest leegrooft. Als het nest in een boom zit dan kun je een stuk van de stam bekleden met een materiaal waartegen een kat niet kan opkruipen, bijv. harde kunststof of blik, zodat de kat geen grip meer heeft. Zit het nest in de struiken, dan kan je alleen maar de kat wegjagen, als je die toevallig ziet. Verder zal er weinig aan te doen zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100