Is het toegestaan om wat te schieten met een lucht buks in de tuin?

ik doe dat wel eens. en dan wat cds kapot schieten.
mag dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja je mag schieten in de tuin onder de volgende VOORWAARDEN en richtlijnen. -het kogeltje kan/mag het erf niet verlaten. -tussen buks, doel en directe omgeving mogen zich geen levende wezens bevinden, als kat, hond enz. -Het kogeltje wordt zo opgevangen dat er geen ketser kan ontstaan, zodat het kogeltje een andere richting in gaat of zelfs terugkomt. - schiet niet op sterk versplinterende voorwerpen als glas en CD's. -Draag liefst een veiligheidsbril (geldt ook voor toeschouwers) -toeschouwers staan achter de schutter. - schutter zet het wapen pas op scherp als hij/zij gaat schieten. -de loop is of naar de grond (NIET NAAR JE VOET) of naar het doel gericht. -wapen en munitie voldoen aan de wettelijke eisen waarvoor geen WWM (vergunning) nodig is. PAS OP, legale windbuksen voor oa. wedstijdsport kunnen beslist dodelijk zijn. Gebruik GEEN alcohol voor/tijdens schieten. Als voormalig vuurwapen-instructeur en baancommandant zijn dit enkele belangrijke regels en richtlijnen. Er zijn er echter veel meer. Gebruik vooral je verstand. Vooral schade door ketsers ontstaat vaak. Daarom is een achtervang nodig. Lood hoort NIET in de natuur thuis, vang je afgeschoten kogeltjes op en lever in bij KGA.

Ja, dat mag je doen. Voor een luchtbuks is geen vergunning nodig en die mag je gebruiken op eigen terrein. Zonde van de CD's, maar dat moet je zelf maar weten.

Is de luchtbuks tegenwoordig niet verboden.? Dan mag je dus ook niet schieten in de tuin .

nee, dat is niet toegestaan! het is namelijk verboden om een luchtbuks te bezitten. in 2001 heb je ook dit wapen kunnen inleveren zonder een boete te krijgen.

volges mij mag dat niet! ook niet in je eigen tuin. je zou hiermee ook dieren, katten of spelende kinderen e.d. kunnen raken. ik zou heel voorzichtig zijn als ik jou was en het wel deed.. en goed op bovenstaande punten letten om anderen niet in gevaar te brengen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100