Kan ik gras onder plastic laten kiemen?

Ik wil in een deel van de tuin speciaal schaduw gras zaaien. Kan ik daar doorzichtig plastic overheen leggen? Net zoals met het opkweken van zaden binnen. Ik heb nl nogal wat vogels in de tuin die ik voer. Het plastic gaat er dan af, zodra het ontkiemd.

Toegevoegd na 6 dagen:
Ik heb inmiddels een deel met en een deel zonder plastic gezaaid, dus ik kan het beste antwoord nog niet kiezen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is de beste methode. Niet alleen om de vogels weg te houden, maar om de grond beter vochtig te houden. Ook bij niet-schaduw gazon kan je dit doen.

Het gras heeft toch echt licht en wind nodig om te groeien. Met plastic er over zal het moeizaam of helemaal niet op komen. Je zou er een net voor vogels overheen kunnen spannen,en er is ook zaad te koop,wat de vogels niet lusten. Suc 6 met je nieuwe gras.

Het heeft geen enkel voordeel. De luchtvochtigheid zal onder het plastic erg hoog zijn, zodra je het er af haalt, moeten de jonge grasplantjes zich weer aanpassen kunnen dan alsnog verdrogen of schimmelen. Indien je de normale hoeveelheid graszaad zaait, kunnen de vogels best wel de helft er van opeten, maar dat is het zaad dat er boven op ligt, in de grond zal het gewoon kiemen. Er hoeven maar weinig zaadjes op te komen voor een goed gazon. Met het huidige weer is het graszaad binnen 10 dagen boven en daarna niet meer interessant voor vogels.( mussen). ook kan je net boven de grond, wat draadjes spannen ( zwart garen) kris kras net boven de grond, daar hebben mussen een grote hekel aan.

Verspreid na het zaaien een een dunne laag tuingrond over het zaad om het aan het oog te ontrekken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100