Ik heb een paar uitgelopen aardappels in de aarde geplant. De planten zijn nu al 30-40 cm hoog. Wat moet ik nu verder doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou ze kunnen aanaarden. Dwz, je doet er aarde bij, Ik doe het zelf altijd voorzichtig: eerst wat onder de bladeren dan er wat op etc. Een cm of 20. In die aarde worden dan ok weer knollen gevormd. Verder gaan ze straks (of nu al) bloeien. Na de bloei gaan de kleine knobbeltjes in de wortels verdikken. Dit worden de aardappels. zo'n beetje 100 dagen na het planten kun je ze oogsten. Leuk dat je ze op het balkon probeert. Heb ik ook altijd gedaan. De aardappeltjes worden niet zo groot als in de volle grond, maar het is zo leuk om te zien hoe van 1 oude aardappel, die de meeste mensen weggooien omdat ie uitloopt, je toch een klein maaltje heerlijke krieltjes kunt oogsten. Je oogst ze door de hele plant er voorzichtig uit te trekken. En dan kun je gaan schatgraven:-) veel plezier en eet smakelijk!

U kunt er voorzichtig een uitgraven om te kijken of ze al groot genoeg zijn om te eten. Dat is niet aan de struik te zien verder. zijn ze groot genoeg dan kunt u ze allemaal opgraven en lekker eten

De grond vrij houden van onkruid en voor de rest niets. Gewoon hun gang laten gaan zoals de boeren op het land.

Ik zou ze ZEKER NIET OPGRAVEN! Je moet ze gewoon even sproeien en eenmaal het de patatten tijd is kan je ze oogsten(Pas op goed wassen anders giftig!)

Wachten tot september en het loof verdort; dan zijn de aardappelen rijp om te oogsten.

Je kunt nu rondom de hoofdstengel wat aarde opbrengen zodat het lijkt of de plant op een bergje staat. Verder laat je de plant rustig groeien. Je moer er wel voor zorgen dat er geen Coloradekevers op de plant komen. Deze moet je er vanaf halen en verdelgen. Als je kevers hebt gezien dan moet je onder de plant eens kijken of ze geen eitjes hebben gelegd op de onderste bladeren. Deze eitjes zien er fel oranje uit. Haal het blad weg als dit zo is en verwijder het. Dit om te voorkomen dat er larven op de aardappelplant komen, die het lof afvreten. Als de plant verdort en geel wordt kun je met een riek de plant omhoog halen en kun je aardappelen oogsten. Zoek in het plantgat nog goed naar meer aardappelen want ze kunnen wel 20 cm van de plant zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100