Wat voor spin/insect is dit? Hij of zij..is vrij klein, Nog nooit gezien nu zijn ze echt overal!!! En steeds meer ook..Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij is het een Wants, die hebben ook 6 poten Toegevoegd na 2 minuten: of een dromedarisluis (http://www.ahw.me/indexoverig.html)

Ik ben er zeker van dat het een want betreft op de foto. Het is een nimf (nog niet volgroeid dier) Welke soort het is kan ik dan ook nog niet zeggen. Op een aantal soorten na, is de nimf bijna niet te vergelijken met het volwassen dier. Hij krijgt namelijk vleugels, deze liggen over het achterlichaam heen en geven het dier een heel ander uiterlijk en zelfs een heel ander patroon en kleurtje. Als je het diertje nog hebt, dan kun je controleren of mijn verhaal klopt, door het diertje op zijn rug te leggen en goed te kijken naar de kop. Hij heeft namelijk een buisachtige mond, waarmee hij afhankelijk van de soort, sap uit planten of sap uit dieren zuigt. Wantsen worden in de volksmond ook wel zuiginsecten genoemd.(naar de mond, die op een rietje lijkt)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100