wat heeft een plant nodig om te overleven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voornamelijk vocht en een beetje zonlicht. Natuurlijk is het afhankelijk van WELKE plant je hebt. Er zijn bijzondere exemplaren die dood gaan als ze niet de juiste voeding en verzorging krijgen. Een beetje huis-tuin-enkeukenplant echter, heeft genoeg aan wat water en zonlicht op z'n tijd. Potaarde is voor de meeste gewone planten niet nodig. Haal maar eens een doorgegroeide plant uit z'n pot: Een en al wortels en de aarde is ver te zoeken. Ook in het tuincentrum kun je tegenwoordig absorberende bollen kopen, die potaarde totaal vervangen. Waar het om gaat, is dat het vocht wordt vastgehouden. Kortom: vocht en wat zonlicht, daar kom je een heel eind mee. Toegevoegd na 6 minuten: Die absorberende bollen zijn kleikorrels, er is geen potaarde meer nodig.

goede potgrond en water met af en toe voedsel erin..licht en liefde...

Zuurstof is hierin óók niet onbelangrijk.....

Voldoende water, mineralen en licht.

Wat hier nog niet is genoemd, is koolzuur CO2. Met behulp van koolzuur, water en mineralen uit de grond maakt de plant onder invloed van licht zijn bladgroen.

bij vele antwoorden die je al hebt gekregen zou ik willen toevoegen (als het om binnenplanten gaat?) vaste structuur int wateren , niet te nat /te droog (vanzelf sprekend) maar ik bedoel ook ,dezelfde dag 1xper week , dat doe ik wel , ik heb trouwens alleen maar Yucca's' en 1 vet plant ,daarbij besproei ik mijn planten(zijn groot) 1x per week met de plantenspuit, vooral als je de verwarming aan hebt wordt de lucht te droog , kan je bruine bladeren krijgen! én een leuke anekdote! mijn oma had alleen maar kaktussen , de grootsten en de meest bloeiende die ik ooit heb meegemaakt! zij (en nu wij) noemde ze altijd poeptussen! maar zij nam ze dan op schoot ,zei ze!!!, en ging dan tegen ze praten en aandacht geven! nou? het resultaat was er wél naar doeg

CO2 uit de lucht, water, Fosfaat, Zwavel, Stikstofverbindingen. Zuurstof en stikstof uit de lucht zijn niet nodig. Toegevoegd na 1 minuut: En licht natuurlijk. Maar dat heeft hij al genoeg gehad van de vorige antwoorden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100