Kan vogel wietplantjes als eetbaar eten?

5 wietplantjes in mijn tuin zijn alles stuk. Jonge wietplantjes was pas paar weken jaar oud.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een paar weken of een paar jaar? Dat is nogal een verschil hoor. Kijk eens of je een paar slakken ziet die high zijn. Niet meteen de vogels de schuld geven hè.

slakken zijn in mijn ervaring niet zo wild van wietplantjes, dus het kunnen best vogels zijn geweest. mjn katten snoepen ook met graagte van de wiet. wat je het beste kan doen bij heel jonge plantjes, is een frisdrankfles dwars doorsnijden, en de bodem omgekeerd er overheen zetten. zo maak je een mini-kasje wat de plantjes bescherming biedt.

Mogelijk doen de mussen dat een andere soort vogel kan ik niet bedenken, oh ja, misschien houtduiven, daar heb ik in mijn groente tuin soms ook last van. Zou er een stukje gaas om heen zetten tot 1 m hoog. Zijn het de mussen, dan enkele stokjes in de grond rondom de plantjes en zwart garen spannen.

Met mosterd insmeren. Doe ik ook altijd, in verband met mijn konijn. De geur van mosterd zorgt ervoor dat de meeste dieren het niet meer opeten.

Als eerste heb ik in de achtertuin een grote familie van het vogelsoort de mus. Had altijd gedacht dat de mus was uitgestorven. Heb niets op die beestjes want in de winter hang ik voedsel voor hun op. Drie dagen geleden heb ik de vrouwlijke cannabis plant in grotere potten gedaan en zag met het uur dat ze in volume waren afgenomen. Ze zagen er iel uit. Nader beken viel mij op dat ik veel stengeltjes zag waar geen bladeren aanzaten. In de pot zag ik ook geen bladeren op de grond liggen. Ik vroeg me af hoe dit mogelijk kon zijn. Maar vandaag in de vroege ochtend liep ik vanuit de keuken naar de woonkamer vanwaar ik in de thuin kan kijken en zag de dieven, ze waren met een stuk of 10, zich kostelijk aan het vermaken waren met het opeten van de bladeren. DE MUS DUS. Ik heb in het begin ermee moeten lachen want ik zag ze met z´n allen bij de buren boven op het dak zitten. Daarna dacht ik ik hoop dat jullie nu zo stoned zijn als een garnaal en voor de rest van de dag stront ziek zij. ZO.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100