ik heb in mijn tuin vetbollen gehangen voor de vogels die er van eten maar het huisje met pindanoten daar eten ze blijkbaar niet van waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat ze nu zelf al genoeg voer kunnen vinden en misschien zijn je bollen niet lekker (zelf ook eens gehad met bollen van een jaar oud).

Is het een open ruimte? Niet alle vogels houden ervan om in een beschut huisje te eten, zo kunnen ze niet vlug vluchten

Vreemd, ik heb pinda's en vetbollen en van beide wordt gesnoept. De pinda's iets minder dan in de winter, nu zijn de vetbollen het snelst verdwenen. Vergeet niet de pinda's binnenkort weg te halen, Als er kleintjes zijn mogen er geen pinda's gevoerd worden, de kleintjes kunnen er in stikken. Vetbollen graag zelfs, aldus de vogelbescherming. En met dit droge weer, geef ze ook voldoende water, om te drinken en te badderen. Toegevoegd na 1 uur: Bij mij eten de Bonte specht en de koolmezen pinda's.

Hebben wij ook gehad in het begin. Gewoon volhouden. Op een gegeven moment komen ze vanzelf wel als ze honger hebben. Zorg ervoor dat het zo hangt zodat ze snel weg kunnen vluchten en zodat de grote vogels er niet bij kunnen. Succes!

Wat ook kan uitmaken - kon het niet opmaken uit de vraag - of de pinda's nog in de dop zitten of niet. Bij mij worden gedopte pinda's wel gegeten, de pinda's in de dop zijn soms alleen bij de grotere vogels in trek (eksters).

Als ze echt honger hebben komen ze wel.nu genoeg ander voer voor ze .Ze kunnen kiezen dus nu even geen pindanoten.Heb ze zelf weggehaald,kunnen ze lekker de vliegjes en andere insecten eten die er nu zijn en ik heb er minder last van.Wil je toch vogels kijken plaats een drinkbak zeker nu met deze droogte.Dan de vogels blij en jij ook met het uitzicht.

Kan ook met de vogelsoort te maken hebben. De ene soort vindt dit lekker en de andere soort vindt dat lekker.

kijk eens goed naar de pinda's. goede kans dat ze beschimmeld zijn.

Als het voorjaar is en de vogels zitten nu bijna allemaal te broeden dan is het verkeerd om de vogels nog vetbollen of pinda's te voeren. Deze bijvoedering is voor de winter en zeker niet voor nu. De vogels zoeken nu vers voedsel om hun jongen in leven te houden en dit zijn rupsjes en andere insekten. Als de jonge vogels nu pinda's en vetbollen krijgen en geen insekten gaan ze zeker dood. Dus met je bijvoederen ben je nu verkeerd bezig!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100