kan ik ook ophogen met gewone potgrond?

wil een smal strookje grond langs mijn schutting ophogen

Weet jij het antwoord?

/2500

Ligt eraan of je er bloemen in wil zetten of bestraten, voor bloemen zal het voldoende zijn, voor tegels niet.

Op zich wel, maar als je grond tegen je schutting aan wilt doen, plaats dan folie tussen je schutting en de grond, anders gaat je schutting geheid rotten. Grond klinkt wel in, dus je moet dan over een tijdje weer ophogen.

Potgrond is duur maar wel makkelijk verkrijgbaar. Het is duur omdat er extra voedingsstoffen inzitten, anders krijgen de potplanten te weinig voeding. Dus als je er planten in wilt zetten is het zelfs top.

Ophogen doe je met tuingrond, en als je er plantjes in wilt doen dan doe je er een laag potgrond overheen. Tuingrond(aarde) bevat niet zoveel humus.

Ja met potgrond is geen probleem maar wat goedkoper is en net zo goed is om in het tuincentra gewoon tuinaarde in zakken te kopen en die zijn er ook nog met of zonder mest te koop.

Potgrond bevat een deel nog niet verteerde delen, als die later gaan verteren, zal de grond verder inzakken. Dus is dat minder geschikt voor ophogen. Een beter idee ( maar heb je niet om gevraagd) is ergens in je tuin een gat graven van 1 m breed, 1 m. lang en 1 m diep, dan heb je ongeveer 12 kruiwagens grond. In het gat gooi je al je groente en tuinafval en omdat deze voor een zeer groot deel uit water bestaat, verteert hier erg veel van en kan je aanzienlijk veel tuinafval hier in kwijt, alleen geen dikke laag afgemaaid gras er in gooien, dat verteert niet maar verzuurd, dunne laagje kunnen wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100