Waarom verandert de kleur van mijn cement tegels?

Onder mijn terras heb ik "cementsteen-gebakken-natuursteen-look" tegels liggen. Bij de opening van het terras zijn de tegels nog zoals ze eruit zagen 3 jaar geleden toen ze nieuw gelegd werden. Maar na een meter of 2 veranderen de tegels. Ze krijgen een gekleurde rand. Waardoor / hoe kan dit gebeuren? Ik vind het namelijk niet mooi lijken... Paint foto moet een beeld geven van de overgang van de verkleurde rand...

rechter tegel ligt aan de buitenkant van het terras, linker tegel ligt aan de binnenkant en verandert...

rechter tegel heeft dus geen verkleurde rand, linker tegel wel...

Weet jij het antwoord?

/2500

Weersinvloeden hebben invloed op de kleur van de tegels. Wij hebben hetzelfde probleem op ons terras. De kleur is behoorlijk anders dan toen we het destijds legden.

Waarschijnlijk schijnt de zon meer op het verkleurde deel dan 't ander? kan veel invloed hebbe op tegels

Niet alleen weersinvloeden kunnen verkleuringen geven maar ook de ondergrond. De ondergrond kan na verloop van tijd naar boven trekken denk bijvoorbeeld aan optrekkend vocht.

Iets in je vraag klopt niet, het zijn of gebakken tegels, of cement tegels. Gebakken tegels zijn zeer duurzaam en ook veel duurder dan cementtegels. Gebakken tegels/ stenen kunnen vrijwel niet verkleuren omdat ze door het bakken kleurvast zijn geworden. Cement tegels beginnen direct na het leggen te verkleuren door het zonlicht en andere weersinvloeden. Na reeds enkele jaren zijn alle cement tegels grijsachtig. Nieuw zien de cement tegels er prachtig uit, maar schijn bedriegt!

Als je de stoep schoonmaakt met een hoge drukspuit is dat de oorzaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100