Is het voor de plant slecht om deze direct in een kamer bloempot te planten of is het beter om dit in een binnenpot te planten? Zo ja waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op zich kan het wel, mits je een ruime pot neemt en hem voor 1/3 met hydrokorrels vult. Zo kan het overtollige water weg, zodat de wortels niet steeds in het vocht staan. Meestal moet je deze planten iets minder water geven dan je gewend bent. Doordat ze geen binnenpot hebben verdampt het vocht veel langzamer.

De binnenpot (met gaatjes onderin) zorgt ervoor dat het overtollige water weg kan (wel pot leeggooien) en dat er lucht bij de aarde kan komen. Het is dus wel beter voor de plant om een binnenpot te gebruiken. Het is in ieder geval makkelijker om de plant in leven te houden ;)

Slecht is het niet, maar beter is het om de pas gekochte plant in de binnenpot te laten om zo beter zicht te houden op eventueel te veel gegeven water. Voordeel is ook de luchtcirculatie rond de pot. De wortels kunnen wat ventuleren en verstikken niet. Ook een voordeel je kunt de plant beter verzorgen en eventueel verplanten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100