Waarom hangt een closetrolhouder altijd links of rechts en niet voor je neus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is handig om de closetrol binnen handbereik te hebben. Het toilet is meestal niet breder dan 1 meter, maar wel langer. Als de closetrolhouder links of rechts naast de toiletpot geplaatst wordt, kun je vanaf de toiletpot moeiteloos een stukje toiletpapier pakken. Als de closetrolhouder voor je hangt, moet je (tenzij je een heel klein toilet hebt) opstaan om een stukje toiletpapier te pakken. Dit is niet praktisch. Ook voor het kleinste vertrek in huis geldt: Gemak dient de mens!

Omdat recht voor je neus vaak een deur zit wellicht?

Bij mij hangt hij voor me. Links deur recht geen ruimte

De muur links of rechts van je is vaak dichterbij dan de muur recht voor je. Tevens zit een deur van het toilet ook vaak recht voor je.

1. Omdat het toilet vaak een kleine ruimte is waar je vaak midden voor het toilet moet draaien. Hangt de houder er recht voor loop je meer kans er tegenaan te stoten. 2. Omdat je als je gaat zitten voorover buigt om je balans te bewaren. Als de toiletrolhouder recht voor je zou hangen, heb je kans dat je er met je hoofd tegenaan slaat en dat vindt niemand leuk. Hetzelfde geldt voor de plaatsing van een fonteintje bij het toilet. Ook altijd in een hoek (ivm draaien) en aan de zijkant (ivm stootgevaar)

Het hangt meestal links, omdat je met je rechterhand mensen hun handen schud. In sommige landen is het namelijk onsmakelijk als je met je linkerhand iemands hand schud

Als je hem al voor je neus ophangt en er zit een deur dan rolt iedere keer dat je de deur opendoet heel de rol af en kan je hem weer helemaal op gaan rollen..

Het is prettig, als je zit, om wat ruimte voor je knieën te hebben. Opzij van je is ruimte niet zo belangrijk, vandaar dat de toiletrol meestal daar hangt.

Als je staand plast (doe ik niet zo vaak) dan wil je toch wel je geval even met een wc-papiertje droogdeppen voordat je hem terughangt in je broek. Als die rol achter je hangt, dan sta je een beetje onnozel achter je rug te graaien. Links of rechts hangt 'ie onder handbereik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100