Hoe krijg je de vegen achter een lijst die je van de muur haalt weg?

Wanneer je een lijst van de muur haalt, zie je vaak precies waar de lijst tegen de muur heeft gehangen een veeg zitten. Is het mogelijk om deze (zonder opnieuw verven of behangen) te verwijderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe kun je elke ondergrond met water en een scheutje allesreiniger gewoon schoon maken. Geef het alleen wel de ruimte dat je een oppervlak pak dat groot genoeg is, zodat je niet bezig blijft. Wat je ziet is zogenoemde roet-, vetaanslag doordat je rookt, kookt, kaarsen brand, olielampjes aan hebt et cetera. Dus vandaar de opmerking dat je een voldoende groot stuk pakt...

Ligt aan de ondergrond, is het afwasbaar behang zal het mischien wel lukken maar vaak maak je het alleen maar erger door er overheen te 'boenen' Heel voorzichtig een klein stukje proberen met een schone doek met water en wat schoonmaakmiddel. Een ander schilderij ophangen kan natuurlijk ook nog......:)

ik zou daar heel voorzichtig mee zijn, voor je het weet zit je van de regen in de drup. ik heb deze vegen prima weggekregen met wat verdunde ammoniak. helaas werkte dat al te goed, nu is m'n muur op die plaats lichter dan er omheen.

Ik heb wel eens vette kindervingers eraf gekregen met witte brood. De vlek inwrijven met een witte boterham zonder korst. Ging perfect, maar ik weet niet of dit ook bij geen vetvlekken werkt. Je zou het kunnen proberen. Dit werkt overigens ook bij niet afwasbaar behang. Vlekken willen ook nog wel eens weggaan met vlakgom.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100