Waar kan ik een leuk kinderdekbedovertrek kopen van organisch materiaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb zelf ook een zoontje die allergisch is en dan is het ten eerste belangrijk dat je een molton gebruikt omdat je dan vrijwel alle stof uit de matras tegenhoud. Er zijn gelukkig vrij veel merken die 100% katoen dekbedovertrekken maken. Ik zou voor de zekerheid kiezen voor eentje met een EKO keurmerk. Zelf heb ik recent een kinderdekbedovertrek van Damai met zo'n EKO keurmerk gekocht op http://www.droomwereld.eu waar ik zeer tevreden over ben.

Bronnen:
http://www.droomwereld.eu

Mijn eerste gedachte was: katoen is toch al organisch? Maar na even googlen zag ik dat er meer is op dit gebied. Ik heb nog wat gezocht op fair trade en beddengoed, en er zijn wel sites maar niet veel en voor kinderbeddengoed al helemaal niet. Op de link vind je meer over biologische katoen en zo, en links naar webwinkels.

Bronnen:
http://www.ecogoodies.nl/

Organisch betekent eigenlijk: afgeleid van levende organismen. Maar wordt ook gebruikt in "Organisch" katoen, wil zeggen dat het is geteeld zonder het gebruik van chemische meststoffen, pesticiden en gen- gemanipuleerde planten. Hier adverteren ze met "organisch" katoen: http://www.smulderstextiel.nl/dekbedovertrekken/little_diva.aspx En ze hebben een leuke collectie. Toegevoegd na 4 minuten: Oh, maar ik geloof dat alleen de Walra Organic organisch is. Walra dekbedovertrekken Organic bestaan uit dekbedovertrekken van 100% organisch katoen. Toegevoegd na 9 minuten: http://www.twenga.nl/dir-Wonen,Bedlinnen,Beddengoed-053081 Daar staat wel wat bij van organic en biologisch.

http://www.goodsense.nu/webshops/

Bronnen:
http://www.purecoverz.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100