Hoe heet zo'n stoeltje?

Het is een hoekstoeltje.
Maar heeft dat een speciale naam?
En hoe heet het materiaal van de zitting?
Volgens mij is het geen riet of rotan of raffia, maar iets anders. Biezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

DEze stond op marktplaza. De adverteerder noemt het hoekstoel met biezen mat. Toegevoegd na 2 minuten: Op de 3 verticale klosjes na,identiek.

een Dagobert stoeltje. De zitting is van biezen

Wij hadden er vroeger ook een en het heette bij ons alleen het hoekstoeltje. De zitting is van biezen.

Hij wordt toch echt overal een oud-Hollandse hoekstoel met rieten zitting genoemd. Een andere naam kan ik er niet voor vinden. Toegevoegd na 19 minuten: Het matten van stoelen is het in gelijke dikte en strak aandraaien van biezen tot een gelijkmatig koord waarmee de stoel van een strak vlechtwerk voorzien wordt. De meest gebruikte biezen (riet) zijn de zoetwater- of de zoutwaterbies. Beide soorten groeien voornamelijk in de rivierdelta, waarvan die in Nederland inmiddels tot beschermd natuurgebied behoren. De Nederlandse bies is daarom schaarser en kostbaarder. Zoutwaterbiezen zijn geler van kleur en vanwege deze kleur vaak beter geschikt voor antieke stoelen.

Bronnen:
http://www.wonen.nl/artikel/ART/1282/doe-h...

Bij ons heet het een breistoeltje. Oudere vrouwen zaten er in te breien en stootten daarbij hun ellebogen niet. Het is dus een aangepaste stoel. Dat hij later vaak in een hoek geplaatst werd, doet daar niets aan af.

heb eens wat rondgesurft en de meeste mensen hebben het over een 'driehoekstoeltje' echter heb geen oorsprong kunnen vinden.

Ik heb er zelf ook een, Maar dan de gewone damesstoel met 2 zijkanten. Dit is het breistoeltje uit 1900. Ik heb een foto van mijn moeder met dat stoeltje. Zij is daar 'n klein meisje (geboren in 1909) Ik moet hem zelf helaas ook verkopen omdat ik veel kleiner ben gaan wonen en er geen plaats meer voor heb. De zitting is gemaakt van biezen. Hij is in perfekte staat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100