Ik mag mijn aankoopmakelaar meefinancieren in de hypotheek. Hoe komt dat geld bij de aankoopmakelaar? Maakt de bank dat over, schiet ik het zelf voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de voorwaarden van de aankoopmakelaar (waarvoor je voor akkoord getekend hebt)staat waarschijnlijk dat jij het goed vindt dat zijn courtagenota wordt opgenomen in de aankoopafrekening die jouw notaris opstelt. De notaris verzorgt dan de betaling net zoals hij de verkoopprijs op de bankrekening van de verkoper overmaakt en zo nodig de eindaflossing aan diens geldverstrekker (aflossing hypotheek).

Bij het tekenen van de koopakte bij de notaris wordt de hypotheeklening door de notaris afgerekend met de verkoper de makelaar en de kosten van de makelaar zelf. Het te kort zul je direct moeten bij betalen en als er nog iets over is zal de notaris dit op je rekening storten.

Via de bank kan. Wat vaker wordt gedaan is dat de aankopend makelaar zijn nota naar de notaris stuurt met het verzoek na de levering de betaling te doen. De notaris zorgt immers voor afhandeling van alle geldstromen die met een overdracht hebben te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100