Woningbouwvereniging Gendt; Heb je een Pinverklaring,bij je belangrijke papieren?Wat is dat precies?

Ik wil een woning huren in Gendt of bv in Doesburg van de desbetreffende woningbouwvereniging en ze vragen naast de andere papieren (Inkomensspecificatie, jaarinkomen, woonhistorie en ev woonvergunning ook een PINverklaring vw mijn onzelfstandige inkomen is dat,

Weet jij het antwoord?

/2500

Als u een woning wilt huren in de gemeente via een woningcorporatie en misschien nog van plan bent een uitkering aan te vragen dan moet u eerste een PIN verklaring ondertekenen. PIN staat voor 'Project Instroom Nieuwe bewoners'. In de PIN-verklaring staat dat u weet wat de gemeente van u verwacht als u een uitkering aanvraagt. De gemeente verwacht bijvoorbeeld van u dat u actief op zoek gaat naar werk. U kunt een afspraak maken bij de afdeling Sociale Zaken van de gemeente. Stuur daarvoor een mail naar sociale zaken. Vermeld daarbij uw Burgerservicenummer (BSN). Zonder PIN-verklaring is het huren van een woning via een woningcorporatie niet mogelijk. De PIN- verklaring moet actueel en ondertekend zijn. Daarnaast moet de verklaring een stempel van de afdeling Sociale Zaken van de gemeente. In de bron voeg ik een voorbeeld bij zoals de gemeente Montferland hun toekomstige bewoners voorlicht. Wanneer u een participatiewet-uitkering hebt en naar een andere gemeente wilt verhuizen dan hebt u deze PIN (Project Instroom Nieuwe inwoners) verklaring nodig. Een medewerker van de gemeente waar u zich wilt laten inschrijven gaat dan samen met u bekijken of u in aanmerking komt voor de verklaring waar de woningbouwvereniging om vraagt.

Toegevoegd op 25 juni 2019 17:25: bron
Bronnen:
https://www.montferland.info/wonen-en-leve...
https://www.socialedienstoostachterhoek.nl...
https://www.onlinehulpenschede.nl/themas/w...

P I N staat voor Project Instroom Nieuwkomers. Dat is een project van de sociale dienst dat dient om te voorkómen dat bijstandsgerechtigden van buiten de betreffende woonplaats die geen binding met die gemeente hebben zich er gaan vestigen. Als jij ergens een uitkering ontvangt is het de bedoeling dat je in dié gemeente woont en werk zoekt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100