Wij hebben een huis gekocht ( gebouwd in 1899) Weet iemand of er een site is waar je kan nagaan wie er allemaal sinds die tijd gewoond hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou zeggen het kadaster. Maar ik weet niet of die gegevens openbaar zijn. Anders het gemeentearchief.

inderdaad het kadaster heeft alle informatie en die is tegen betaling te verkrijgen

In principe kun je dit nagaan bij het Kadaster en bij de Gemeente. Ik kan me alleen niet voorstellen dat deze gegevens voor iedereen toegankelijk zijn op een website... Wellicht kun je er via je makelaar achter komen. Want hij/zij heeft wel toegang tot het Kadastersysteem om dit in te zien...

Je kan een uitgebreid onderzoek laten uitvoeren bij het Kadaster. Deze gegevens zijn openbaar, er moet alleen wel voor betaald worden. Het belang van privacy gaat hier dus beperkt op. Het is echter niet zo dat deze gegevens op straat liggen, je moet er wel moeite voor doen en kosten voor maken om eraan te kunnen komen. Ook wordt geregistreerd wie de gegevens opvraagt. Maar je kan, in principe, van elk huis alle voorgaande eigenaren achterhalen en zelfs zien voor welke bedragen de huizen verkocht zijn, wat de hypotheekinschrijving is (de hoogte) etc. Een klein slagje om de arm ivm bijzondere personen of bijzondere registergoederen.

Vraag het aan de makelaar waar je het huis gekocht hebt.Hij kan het zo voor je nakijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100