Kan ik mijn vloerstoomapparaat ook af en toe op laminaat gebruiken?

We hebben pas een nieuwe laminaatvloer met V-groef (weet niet of dat nog wat uitmaakt), en bij mijn andere vloeren gebruik ik periodiek een vloerstoomapparaat voor het verwijderen van zeepfilmresten. Nu vraag ik mij dus af of ik dit ook veilig bij het laminaat kan doen.

Het apparaat dweilt niet heel nat en de vloer is ook zo weer droog, maar ik weet dus niet wat die hete stoom zelf met het laminaat zal doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij hebben het nagevraagd in de winkel,toen we zelf aanschaf overwogen en het werd afgeraden. De toplaag zou er wel tegen kunnen,maar ertussen kan problemen geven.

Op een afval stukje uitproberen lijkt me het beste. Zo'n stoomapparaat wordt heel heet en misschien dat het laminaat daar op reageert met kromtrekken.

Laminaat kan erg slecht tegen vocht. Wellicht dat het laminaat er tegen kan, maar ik vermoed dat op den duur het laminaat krom kan trekken, doordat vocht onder/in het laminaat komt (de toplaag kan het wel hebben, maar eronder is het gewoon geperst hout/papier).

Nee,dat zou ik echt niet doen.Om de zeepresten te verwijderen kun je beter een beetje schoonmaakazijn aan je water toevoegen en dan klamvochtig dweilen. Toegevoegd na 1 uur: En hier nog veel meer tips waar azijn goed voor is.

Bronnen:
http://huis-en-tuin.infonu.nl/diversen/114...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100