Wat kan ik doen tegen een douchegordijn dat naar je toekomt als je aan het douchen bent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb het opgelost door onderin het douchegordijn knikkers in de zoom te rijgen. De hele rand vol. Dan kan het gordijn normaal worden opengeschoven en je hebt nooit meer last van het aanzuigend effect bij douchen. Het blijft gewoon naar beneden hangen omdat het te zwaar is.

Zet het gordijn op een kiertje. Daarmee voorkom je een luchtdrukverschil e.d. Oorzaken naar binnentrekkend douchegordijn Het schoorsteeneffect Doordat je een douchegordijn hebt hangen, maak je van de douchecabine een soort schoorsteenconstructie. Mocht je het nog niet weten: warme lucht stijgt op en bij je voeten wordt de koude lucht vanuit de badkamer naar binnen gezogen. Voilà, het gordijn wordt naar binnen gezogen. We horen de oplettende douchegordijnbezitter denken: maar met koud water gebeurt precies hetzelfde. Dat klopt. Daar is dan weer de volgende verklaring voor. Bernoulli-effect Het Bernoulli-effect houdt in dat de hoge snelheid van het water de luchtdruk verlaagt. De luchtdruk buiten de straal wordt hoger dan de druk in de waterstraal. Het gevolg? Het douchegordijn trekt naar binnen toe. Horizontale Vortex-theorie De straal van de douchekop veroorzaakt als het ware een horizontale storm. Het centrale punt van de douchecabine heeft een lage druk, waardoor het gordijn naar binnen wordt gezogen. _____________ Daarnaast blijken tafelkleedgewichtjes (of wasknijpers) aan de onderkant van het gordijn te helpen. Te koop bij Xenos, Blokker, bouwmarkt .e.d.

Toegevoegd op 09 september 2019 08:17: bron
Bronnen:
https://www.andc.tv/item/lifestyle-tussend...
https://www.startpagina.nl/v/wonen/doe-het...

Meerdere Mogelijkheden Magneten - in de douchebak vastzetten https://omaweetraad.nl/diversen/douchegordijn Tafelkleedgewichtjes - onderaan douchegordijn, wordt zwaar . Douche op het gordijn richten - zodat het niet tegen je aankomt/plakken Klittenband - aan beide kanten douche en muur TWEE douchegordijnen - lekker ruim, niet strak, zuigt niet aan - 2 goedkope exemplaren https://www.ouders.nl/forum/huis-tuin-en-keuken/aanzuigend-douchegordijn En in een volgend huis kiezen voor een douchecabine of zelf gebouwde diepe douche waarbij een douchegordijn helemaal niet nodig is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100