(Hoe) kun je 'vlekken' van nagellakremover op een gelakte houten tafel wegwerken ?

Natuurlijk sta ik er op als moeder dat als mijn meiden met nagellakrommel bezig gaan, ze daar een krant onder leggen, en natuurlijk luisteren ze niet. Toen ik dus zojuist probeerde een krant onder mijn dochters werk te leggen, speelden mijn slechte ogen mij parten en stootte ik zelf het flesje met die vervloekte rotzooi om, en nu is mijn hele eettafel naar god. Heb het binnen twee seconden drooggedept met keukenpapier en daarna nat afgenomen, maar helaas....

Echte vlekken zijn het natuurlijk niet, maar beschadigingen in de lak. De beste oplossing is een nieuwe tafel kopen, of deze schuren en lakken, dat weet ik ook, maar dat zit er voorlopig gewoon even niet in nu. Is er echter iets / een methode / een middel / een truc waarmee ik deze -uitgebeten - vlekken toch kan behandelen zodat ze niet of minder opvallen ? Want zo is het echt geen pan..... (Kleedjes werkt niet ; het zijn de randen van de tafel, de plek waar we zitten met eten, converseren en koffie drinken. (En nagels lakken.....)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De nagellakremover heeft de bestaande lak van je tafelblad opgelost. Dit kan je herstellen met 'verdeler'. Dat maakte ik vroeger zelf in de drogisterij. Het is een mengsel van thinner en celluloselak. Het kan zijn dat een ouderwetse drogist het nog voor je kan maken. Anders even vragen bij een verfzaak, die kan je zeker helpen. Er zal wel een verpakt vervangend product zijn. Het kost dan waarschijnlijk iets meer. Geen 35 cent per flesje, maar 3.50 euro. :)

Baat het niet dan schaadt het in elk geval niet verder: maak een mengsel van 1 deel spiritus en 2 delen olijfolie. Dep er een sponsje in de behandel daar de vlekken mee. Herhaal dat een paar keer. Met een beetje geluk wordt de tafel weer als nieuw.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100