Hoe maak je een bubbelbad het beste (en het liefst snel) schoon?

Er is een soortgelijke vraag maar die heeft niet het antwoord wat ik zoek.

Ik heb een bubbelbad (merk Riho), gewoon voor in de badkamer, dus binnen.
Het huis waar ik nu woon huur ik en de vorige huurders hebben blijkbaar nooit het bad gereinigd waardoor het nu behoorlijk vuil is, ik heb het dan over de zwarte vlokken (resten van huidschilfers, badolie etc.) die uit de gaten (waar lucht/water uit komt) komen.

Ik heb al van alles geprobeerd, er is al een hele fles HG reiniger in gegaan, al zeker 5 sodazakken (kilo per stuk) en die hebben er ook een nacht in gezeten om te weken.. Ik heb er zelfs al een vaatwastablet in gedaan (tip van een andere site) maar het blijft maar komen.. ik word er echt hopeloos van. Nu heb ik van Riho de ontsmettingstabletten gekocht maar het blijft ondanks dat ook nog komen.. moet ik maar gewoon doorzetten of heeft iemand de gouden tip? Alvast heel erg bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik heb goede ervaring met vloeibare gootsteenonstopper. giet een paar flessen erin en laat het water rondpompen. voorkomen van vervuiling doe je door na gebruik het systeem door te spoelen met schoon water. Zet daarvoor de doucheslang (zonder kop) op een van de poorten en spoel even door tot het water uit alle sluitmonden komt.

Huidvetten en Zeepresten verwijder je met een goede ontvetter, kalkaanslag met een goede ontkalker. Middelen uit de supermarkt werken goed, als je het bijhoudt, voor achterstallig onderhoud kan je beter professionele schoonmaakmiddelen gebruiken.

Bronnen:
http://roveq.nl/badkamer-reinigen-en-ontkalken/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100