Wat kun je doen tegen pluimen die dr jas heenkomen en op mijn kleding komen?

Ik heb die jas net gekocht. Mee teruggaan nr de winkel?
Of zou het helpen hem te wassen? Of word het dan nog erger?
Waterdicht maken? Een voering inzetten is geen optie gezien de pluimen zowel aan buitenkant en binnenkant eruitkomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Slechte zaak. Ze hebben duidelijk te goedkope of te grofgeweven stof gebruikt voor een donsgevulde jas. Wassen is af te raden, omdat de dons dan geen warmte meer vasthoudt en dus zinloos is. Naargelang het soort dons dat gebruikt is zal het zelfs kunnen klonteren na het wassen. Als het een dure merkjas is, zou ik er mee teruggaan, dan mag dit niet gebeuren. Heb je hem op een koopje gekocht, dan kan je dit euvel verwachten en zal de leverancier er ook geen werk van maken.

Je bedoeld veren denk ik, daar kun je niets aan doen. Geniet van je warme jas, want dat is hij en pluk af en toe een los veertje van je jas of kleding. Geen jas is warmer dan een donsjas (een jas met veertjes), maar af en toe een veertje? Dat hoort er bij. Als je hem wil wassen, doe dat alleen als dat echt nodig is en lees het waslabel in de jas. Maar ook dit helpt niet tegen het verliezen van de veertjes.

Als je die kleine bolletjes bedoeld die op je jas komen(bijvoorbeeld door slijtage) dan kun je die voorzichtig met een scheermesje weghalen. Als je het dons/veren bedoeld zou ik terug gaan naar de winkel. Ook zou ik hem niet laten omruilen voor een andere, als het bij deze gebeurt, gebeurt het ook bij de volgende. Het is dan gewoon een slechte kwaliteit jas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100