Hoe verwijder ik lijmresten van ducttape?

Ik heb de naden van een regenpak aan de binnenkant afgetaped met ducttape. Nu zitten er opeens kleverige vlekken in de jas die ik er onder droeg. Het is een leren jasje. Zal wel nep leer zijn want daar was de prijs ook naar. Maar hoe kan ik daar kleverige vlekken verwijderen zonder de jas te beschadigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor dit soort klusjes is lampenolie heel geschikt, gewoon wat lampenolie op een zacht doekje en zachtjes wrijven nadat je het doekje even op de tape hebt laten liggen. De vette plek uit het jasje verwijder je met afwasmiddel. Bij gebrek aan lampenolie kun je ook een andere olie gebruiken, maar lampenolie werkt naar mijn ervaring het beste. Lampenolie is te koop bij de bouwmarkten, warenhuizen en drogisterijen.

Je hebt speciale stikker verwijderaar. Deze zijn te koop bij vrijwel alle bouwmarkten en waarschijnlijk ook wel bij de action en bij het kruidvat. Je kunt eerst proberen om de meeste resten weg te poetsen met groene zeep.

Pak een vers stuk duck tape, plak deze over de plakkerige stukken en trek daarna de tape weer los. Met een beetje geluk trek je de oude plak resten mee.

Voor gewone plakbandresten werkt terpentine goed. Denk voor ductape dus ook. Terpentine gebruik je normaal om verf van bv je vingers af te halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100