Wat houdt 'je bed opmaken' nu eigenlijk in?

Ik heb er vaak over gehoord en veel mensen doen het elke dag: hun bed opmaken. Maar ik heb eigenlijk nooit begrepen of geleerd wat dat is. Ik draai mijn beddengoed elke week even om en ik was het elke twee weken allemaal. Als ik mijn bed uitstap leg ik mijn dekens terug, op mijn kussen, vouw het een beetje aan de bovenkant en klaar. Wat is het opmaken dat mensen elke dag doen dan? Is het het netjes leggen van je bed zoals ik ook een beetje doen, of iets anders?

Toegevoegd na 3 minuten:
'Het netjes maken van je beddengoed', bedoel ik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bed opmaken betekent eigenlijk dat je je dekbed (dus je "deken") waaronder je slaapt netjes op je bed hebt liggen. Je bed zal er dan zo'n beetje uitzien zoals je het ziet wanneer je bijvoorbeeld je hotelkamer binnen komt lopen.

Tegenwoordig noemen we je dekbed rechttrekken "bed opmaken", zo gepiept. Vroeger was dat nog een hele klus: eerst onderlaken (waren nog geen hoeslakens) en dan het laken met een deken, vouwen met terugslag en de drie zijden van het "bedpakket" bij de randen instoppen. In hotels kom je dat juist nog tegen, thuis is het een dekbed. Overigens vind ik het dekbedovertrek om het dekbed doen ook nog een hele klus... maar dat doe je niet elke dag!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100