Hoe verwijder ik kaarsvet van een tafel?

Ojee ik heb net een kaarsenplateau uitgeblazen toen ik zag dat 1 van de kaarsen een heel plakkaat kaarsvet had achtergelaten op de tafel. Ik heb het 'natte' weg geveegd maar de resten zitten er nog. Met een mesje heb ik de vorige keer al de lak van een tafel verpest (oeps) dus is er ook een andere manier om dit morgenochtend te doen. Of moet het nu, en hoe?
Een vraag die mij ineens in mijn hoofd schiet zet ik er maar even bij: hoe kunnen kaarsen lekken als er in de kamer geen wind is en de kaarsen niet scheef staan of te dicht op elkaar. Het zijn stompkaarsen.

De tafel is van hout, en gelakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor kaarsvet op kleding heb je speciaal vloeipapier. Dat leg je over de plek en dan ga je er met de strijkbout overheen. Dat zal met een tafel net zo goed werken. Volgens mij werkt strijkbout + keukenrol ook hoor. Toegevoegd na 1 minuut: Een goeie ontvetter zou het ook moeten kunnen oplossen door 't op te lossen:)

helemaal koud laten worden eventueel zelfs koelen met een ijszak dan breek je het zo los.

Als de tafel gelakt is moet je het er vanaf kunnen schrapen. Niet met een mes, maar met iets stompers. Uit textiel krijg je kaarsver door er absorberend papier (desnoods wc papier) op te leggen en dan de strijkbout op het papier te zetten (laagste stand). Dat kan je natuurlijk ook proberen. Andere optie is met een heel heet vatedoekje het kaarsvet wat soepeler maken.

Bronnen:
http://www.infotalia.com/nl/wonen/huishoud...

Ik haal kaarsvet van meubels en vloer met een haarfohn op z'n warmste stand. Dan deppen met een keukenrol, je krijgt dan geen krassen.

Bronnen:
Oma weet raad.

Je kunt het of verwarmen en dan met iets absorberends het vet opnemen of het juist heel koud maken (met een ijsklontje) en het dan eraf schrapen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100