Waarom wassen, nog steeds, veel mensen hun handen niet na het gebruiken van het toilet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind het smerig als men hun handen niet wassen! In openbare gelegenheden klopt het dat de kraan etc ook niet schoon is of een handdoek, maar was je handen en droog ze dan desnoods niet af. En tussen het handen wassen door kan je ook antibacteriele handgel gebruiken. Het is als je het mij vraagt, puur gemakzucht! Gewoon smerig toch, is er iemand naar het toilet geweest, en dan krijg je doodleuk nog een hand van diegene, bah.

Omdat ze waarschijnlijk niet doorhebben hoe vies het is.

Omdat ze lui zijn en inderdaad omdat ze het niet doorhebben ofzo. Echt vies

In de meeste gevallen gewoon luiheid of hebben er een gewoonte van gemaakt om dit niet te doen.

Omdat de kraan in een openbaar toilet zo ongeveer de grootst mogelijke bron van foute bacteriën is ; je kunt voor je gezondheid beter de toiletbril aflikken, want die raken mensen alleen met hun bovenbenen en billen, en die zijn niet zo vies. Maar waar ze met hun handen aangezeten hebben en daarna aan die kraan......brrrrr! Ik pieker er niet over. Alleen als ze van die automatische kranen en zeeppompen en handdoeken hebben, dat je niks met je handen aan hoeft te raken. Thuis doe ik het trouwens ook niet na elk plasje hoor ; goed voor je weerstand. Maar wel weer heel goed voor ik ga koken, da's natuurlijk weer een ander verhaal.

Ze hebben het niet in de gaten dat ze met bacterien bezig zijn geweest, en ze denken handen wassen na gebruik van het toilet niet nodig is... Gewoon luiheid.!

gemakzucht

macht der gewoonte, onwetendheid, luiheid, laconiek, gebrek aan hygiene en opvoeding

Thuis,doe ik het wel,maar op mijn werk niet,tenzij ik een grote boodschap heb gedaan,maar dan ga ik naar de kantine waar we warm water hebben. voor de rest gewoon niet,en al helemaal niet bij openbare toiletten,dat is een bron van besmetting.

Omdat water om te beginnen koud is. Als ik mijn handen was met koud water krijg ik ontzettende kramp in mijn vingers en handen. Mijn warmte is mij te kostbaar om zomaar onder de kraan kwijt te raken.

Uit gemakzucht. Omdat ze koud water onaangenaam vinden. Omdat de knop van de kraan vies is. Omdat de handdoekrol vies is. Omdat de handenföhn vies is. En eigenlijk is het misschien een goed idee om je handen juist niet te wassen - zie Bron.

Bronnen:
http://www.guardian.co.uk/society/2009/nov...

Ha, die WiseGuy23; Omdat ze hun private regionen goed schoon houden en na gedane arbeid huidcontact weten te vermijden?

Omdat er geen zeep is. Omdat er geen (schone) handdoek is of een andere manier om je handen te drogen. Omdat de kraan te vies is om aan te pakken. Omdat we er geen zin in hebben. Omdat we denken....ik doe het zo thuis wel. Omdat we haast hebben, of dit denken te hebben. Omdat we op dat moment niet bij de kraan kunnen en geen zin hebben om te wachten.

Ondanks ik een wastafeltje en papierdispencer heb laten installeren, wordt hier nauwelijks gebruik van gemaakt, zucht... Misschien ruiken ze liever aan hun vingers?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100