Wat verf ik het eerst? De plinten met zijdeglans of de muur met latex?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eerst de muren, dan de plinten, maar moeten er ook nog deuren gedaan worden en of kozijnen? dan eerst kozijnen, deuren en dan als laatste plinten. van hoog naar laag werken, altijd!!!

Het is lastiger om een muur te verven zonder op de plinten te knoeien, dan andersom. Ik zou dus eerst de muur doen en daarna de plinten.

Eerst de muur schilderen en de plinten afplakken op de bovenkant, en daarna de plinten schilderen.

Zoals mijn schilder dat deze zomer deed: inderdaad eerst de muren en daarna de plinten.

je schildert altijd eerst de muren en daarna pas de plinten. wel alles even afplakken dat scheelt een hoop poetswerk

Staat haaks op bovenstaande, maar eerst de plinten en dan de muur. Latex is makkelijker van synthetische verf (houtverf) te verwijderen dan andersom. Namelijk direct met water. Als je de plinten (en eventueel kozijnen) eerst met 'houtverf' schildert, is het niet erg als je de muur een stukje meeneemt. Laat je de 'houtverf' vervolgens drogen, dan kan je de plinten en kozijnen afplakken en de latex er vervolgens strak tegenaan werken. Eventueel kan je in een tussenbehandeling de naden en kieren nog dicht zetten met acrylaatkit. Plak de schilderstape onder lichte rek en wrijf goed aan, zodat je een mooie strakke lijn krijgt. Verwijder de tape wel als de latex nog nat / week is. Een eventuele beschadiging in je houtwerk -die kan ontstaan daar waar onvoldoende gereinigd of geschuurd is- kan je eventueel nog voorzichtig bijwerken met een klein kwastje. Toegevoegd na 12 minuten: Nog even over het afplakken: de ondergrond van plinten en kozijnen is altijd strakker / gladder dan de ondergrond van een muur. Afplakken van 'houtwerk' geeft daardoor altijd een strakker resultaat omdat de verf dan minder de kans krijgt onder de tape te lopen / vloeien. (latex is ook dikker, dus de kans is kleiner) Vaak zijn de plinten één van de laatste afwerkklussen, maar je kan ze beter in een eerder stadium schilderen.

Ik zou ook eerst de plinten doen, omdat je muurverf makkelijk van de plinten af kunt vegen. Als je het andersom doet, beschadig je je muur als je een beetje gekliederde lakverf van je muur wilt verwijderen. De verf op de plinten moet natuurlijk wel helemaal goed droog zijn voordat je de muren doet. En ik zou zelf niets afplakken, gewoon een nat doekje bij de hand houden, daarmee veeg je direct, nadat je het stuk muur boven de plint geverfd hebt, de verf van de bovenkant van de plint af. Zo krijg je een heel mooi strak resultaat.

probeer uit wat je zelf het handigst vind..die tip over latex verwijderen is idd niet slecht...en vooral niet afplakken..!de verf eronder kan nat blijven en dan heb je echt veeel xtra werk...; moet er niet aan denken...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100