Kan een muur worden opgegeten?

Ik heb een 17e eeuwse muur in de woonkamer en deze is geschilderd. Achter de verf ontstaan holle ruimtes en als ik het indruk is het poeier. Nou hoorde ik dat er in bakstenen muren bacteriën kunnen zitten die leven van stoffen in de muren klopt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, muur kun je eten. De kippen zijn er ook dol op!

Vocht is zeer waarschijnlijk de oorzaak van het probleem, het is vaak niet erg gemakkelijk op te lossen. Onderstaand kan de lastig en ingrijpende oplossing van het probleem zijn: - Als het vocht van boven komt van een lek dak bv. dan kun je het dak repareren. - Als het vocht van beneden komt, optrekkend vocht, dan is dit probleem lastiger te bestrijden. Je zult dan de constructie moeten onderbreken, d.m.v. het maken van een waterdichte horizontale laag. - Betreft het condenstate in de constructie door grote temperatuursverschillen met binnen en buiten, in de winter meestal het hevigst. Dit kan je oplossen door een waterdichte maar dampdoorlatende folie (zgn. DPC-folie) aan te brengen.

ik denk dat TheIntoxicatedPanda gelijk heeft, dat het vocht kan zijn. alleen denk ik dat het dan komt doordat de muur aan 1 kant (binnenkant) geverfd is. hoe lang geleden is hij geverfd? en had je er voor die tijd al last van? is de verf afsluitend of dampremmend?

Is het een gepleisterde muur? De pleister bestaat uit specie en kalk. Deze kan in de loop der tijd verzanden zoals dat heet. Je kan de muur opnieuw pleisteren of behandelen met quartz. (Een soort van voorstrijk) De quartz verbind zich met de pleisterlaag en wordt weer keihard. Overtuig jezelf er eerst van dat het geen vochtprobleem is anders dat eerst oplossen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100