Hoe bewegingssensorlamp aansluiten +lamp en wissel?

Beste,

Ik wil graag een bewegingssensor aansluiten met lamp en aan de ander kant van de muur nog een lamp, ik zou dan met de wisselschakelaar ofwel alleen bewegingssensor met lamp schakelen dat de lamp van sensor altijd brand ofwel schakelen dat alle 2 de lampen gaan als er beweging is.

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

(1e lamp is die aan de begingsmelder) Dubbele schakelaar en faseschakeldraad voor de 2e lamp via de bewegingsmelder naar de schakelaar. (hierdoor gaat de 2e lamp aan bij beweging, maar is ie uit te zetten als de 1e aan gezet wordt en kan je er ook voor kiezen beiden aan te zetten, met een enkele wisselschakelaar kan je dit ook zo schakelen dat je maar één knop hebt) De bewegingsmelder krijg een vaste fase en schakelt beide lampen. De faseschakeldraad van de 1e lamp schakel je ook op de schakelaar. Afhankelijk van de kwaliteit van de bewegingsmelder werkt dit, mogelijk moet je met een diode of een relais gaan werken, maar dat gaat hier wat ver.

Je hebt een sensor met lamp. Verleng de 2 draden van de lamp en sluit die aan op de tweede lamp via een simpele aan/uit schakelaar. Je wisselt namelijk niets, maar schakelt alleen een tweede lamp er bij of niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100