Is mijn Cv-ketel niet in orde?

IK heb een Cv-ketel die ik snachts hoor branden als het stil is in huis.
Ik heb het idee dat geluid van het stoken de laatste tijd erger/harder is als voorheen.

Bovendien maakt de ketel na een tijdje gestookt te hebben bij het afslaan een hard geluid, een bonk, een geluid dat je ook wel hoort als je abrupt de waterkraan dicht draait.

Ik heb een onderhoudscontract bij Feenstra, hiervoor komt men elke 2jr onderhoud plegen, dat is nu echter nog geen jaar geleden, dus ik denk niet dat ze hiervoor wederom zullen langskomen.

Is er iets wat ik zelf aan de ketel kan doen om de herrie te verminderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een onderhoudscontract hebt zou ik gewoon een monteur laten komen en niet zelf gaan sleutelen, als je er niet voldoende van afweet. Het kan van alles zijn: watertoevoer, waterdruk, brander, driewegklep, expansievat, pomp. Je moet dit echt aan een monteur overlaten die er verstand van heeft. De winter is net begonnen dus zou ik het zekere voor het onzekere nemen en zorgen dat je ketel in orde is.

ik zou Feenstra opbellen, daar heb je een onderhoudscontract voor. Daar valt dit onder. Daarnaast zou ik een co2 melder neerhangen....scheelt een hoop zorgen

Als er iets aan de hand is waar gas mee heeft te maken moet je zo snel mogenlijk iemand bellen die daar verstand van heeft, nooit het risico lopen dat er wat kan gebeuren toch?en zo iets zelf proberen op te lossen?veel te link joh. Dus Feenstra bellen, die zijn er voor.

Gewoon Feenstra opbellen als je een onderhoudskontrakt hebt. Wat jij hebt klinkt een beetje als de afgasventilator waar de lagers van versleten zijn. Daar kun je sowieso niks zelf aan doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100