Werkt voorstrijk voor zuigende muren ook tegen vochtkringen?

Ik heb vochtkringen van een (oude) lekkage op mijn plafond. Dit wil ik overschilderen maar nou lees ik dat hier een soort isolatieverf tussen moet om te voorkomen dat de kringen door de nieuwe verf heentrekken. Ik ben gaan zoeken in de winkel en ik kwam uit bij voorstrijk welke geschikt is tegen vochtplekken, nou heb ik zelf nog voorstrijk voor zuigende muren staan, zou ik dat kunnen gebruiken? Dat zorgt toch immers ook voor een tussenlaagje of denk ik te simpel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om dit soort ( hardnekkige) plekken eronder te krijgen gebruik je een ander soort voorstrijkmiddel om de vlekken te isoleren. Bijvoorbeeld "Alabastine Xtra voorstrijk vlekken". Dit soort producten wordt ook wel eens fixeermiddel genoemd.

Bronnen:
http://www.alabastine.nl/tutorials/voorstr...

Is de vlek daadwerkelijk droog nu en je weet het zeker,dan zou je gewone voorstrijk voor zuigende muren kunnen gebruiken, maar wil je zeker gaan, dan is het beter om gewone grondverf te nemen die je er in een dunne laag opzet. Zou de lekkage nog steeds iets vochtig doorwerken dan zal het door gewone voorstrijk heen kunnen komen. Grondverf zou dit wél verhinderen. De plek moet echter wel helemaal droog aanvoelen.

Ik zou de vochtplek voorstrijken met een synthetische grondverf, goed laten drogen en over schilderen met een muurverf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100