Kan Glitsa over een gelakte trap? Of bijt het in de lak?

Misschien niet een vraag om de nederlanders wijzer te maken, maar ik zit er nu eenmaal mee. En hier krijg je toch redelijk goede antwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dit kan. Ik heb "glitsa voor vloeren" als transparante lagen over gekleurde verf gebruikt. Dit omdat glitsa een sterke laksoort is en de verf op trap op die manier goed beschermt. Dit werkt al jaren prima! Er bestaat ook speciale verf voor trappen. Deze zou je ook kunnen gebruiken, maar het systeem met de glitsa werkt ook goed. Ik heb de trap met acrylverf (op waterbasis) in de juiste kleur gelakt (Dit droogt snel, dus de trap was weer snel te gebruiken), daarna als extra bescherming nog twee lagen glitsa erover gesmeerd.

Bij mijn weten is Glitsa gewoon een merk voor verven. de meeste oliebasis lakken hechten minder goed op watergedragen lakken, andersom gaat wel goed. wat zit er nu op je trap? en welk product van Glitsa wil je aanbrengen?

Stel deze vraag eens bij de link. Daar haal ik veel goeie klusinformatie vandaan. succes!

Bronnen:
http://www.klusidee.nl/Forum/

ja, maar je moet de trap wel eerst licht opschuren. En checken of de ondergrond op waterbasis is of niet. In het eerste geval glitsa op waterbasis gebruiken.