Soms geen stroom, soms wel wat is er mis ??

Sinds twee dagen is er iets vreemds aan de hand. Bij het stopcontact buiten de badkamer deed de stofzuiger het niet. Heel even reageerde de stofzuiger, daarna niks meer. Dacht eerst dat het aan de stofzuiger lag, dus ander stopcontact geprobeerd en daar deed hij het wel.

Toen bleek dat er ook geen stroom stond op 2 wandcontactdozen, verlichting op overloop werkte niet. (die staan waarschijnlijk met elkaar verbonden).

Na 8 uur deed alles het weer, zowel de verlichting als de wandcontactdozen. Nu wilde ik net de televisie aanzetten op de slaapkamer en pats weer alles donker.

Er is niks veranderd in huis qua aansluiting of stroom. Iemand enig idee waar het probleem zit en waarom de ene keer wel alles het doet en de andere keer niet ?? In de meterkast springt niks uit en staat alles goed.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De stroomdraden zijn met elkaar verbonden in de trekdozen en deze zitten meestal in de plavond's weg gewerkt. De draden zitten aan elkaar met lasdoppen. In die lasdoppen zitten twee, drie soms vier draden aan elkaar. Soms gaan die door trillingen los. Bij een los contact gaan de draden vonken, waardoor ze soms weer aan elkaar komen te zitten, maar kunnen later weer los komen. Daar moet je ergens het probleem kunnen vinden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100