Kan je cement een mooi kleurtje geven?

En zo ja, hoe doe je dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Cement is grijs-achtig, en naargelang het merk verschilt de oertint, dus kleuren is niet zo simpel als het lijkt. Het vergt wel wat voorbereiding om te zien waar het naartoe kan leiden. Wat ik je kan adviseren is dat je een kleine hoeveelheid cement aanmaakt, en er dan zowel wit pigment in doet als één of andere kleur. Je kan met verschillende kleuren experimenteren, en ook perfect acrylverf (uit de tube, dus die gebruikt wordt door kunstschilders) gebruiken als pigment. koop dan wel niet de goedkoopste. neem een koffielepel, en maak verschillende potjes aan van gelijke grote. Bv. een schep droge cement aanmaken en hierbij één koffielepel wit voegen en één koffielepen bv. blauw. Dan maak je nog een half kopje aan en voegt hieraan bv. twee koffielepels wit toe en bv twee koffielepels kleur. Je strijkt telkens het resultaat uit op bv. een stuk karton. en schrijf er de verhoudingen bij. Bij de kleur die je wil, kan je dat dan omzetten in de hoeveelheid cement die je uiteindelijk nodig hebt. Je weet dan bv. dat je per schep x koffielepels wit en x koffielepels kleur nodig hebt om het gewenste resultaat te hebben. Als het er gewoon om gaat dat je rap iets wil afdekken en het eigenlijk niet zoveel geeft hoe de kleur eruit ziet, doe dan gewoon op gevoel. bedenk dat bij het drogen vele kleuren lichter worden. Nog een tip : ik heb al eens met blauw gekleurd, met rood en met geel. het geel hangt er nog altijd goed op, de andere kleuren (vooral het blauw) zijn erg afgebleekt. Hoewel ik dezelfde producten gebruikt heb. Ik zelf vind dat afgebleekte erg mooi, maar het is een kwestie van smaak natuurlijk....

Verven is een makkelijke oplossing!

Je kan hiervoor cement kleurstof (pigment) kopen wat je door het cement mengt, waardoor het cement gekleurd wordt. Laat je hierover wel adviseren.

Bronnen:
http://www.coatingwebwinkel.nl/c-1597683/p...

Als je maar een beetje nodig hebt, kun je ook stoepkrijt halen, dat over een stuk ruw schuurpapier halen tot het poeder is en dat door je cement mengen. Maar de ene kleur werkt beter dan de andere en felle kleuren maak je er niet mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100