Hangtoilet blijft lopen, hoe kom ik bij de vlotter?

In ons inbouw hangtoilet blijft het water lopen. Als het reservoir vol is gelopen loopt het over in het toilet en dat stopt niet. Ik heb het paneel eraf gekregen en draai nu al een tijdje de kraan op en dicht omdat ik niet weet hoe ik verder moet.

Toilet is een INDUSA ? van 12 jaar oud, volgens mij gekocht bij de GAMMA.
Ik vermoed dat de vlotter het probleem is / kalk / rubber?
Maar ik kan er nog niet bij. Volgens mij moet het paneeltje waar ik nu tegenaan kijk er ook nog uit om bij de vlotter te kunnen komen, maar het lukt me niet (tenminste, ik ben bang om wat af te breken).
Foto is bijgevoegd, kan iemand me verder helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe kan het hele binnenwerk met de vlotter door het paneel dat je eraf gedraaid hebt. Zo te zien hangt het geheel aan de twee kunststof schroeven die je duidelijk ziet zitten. Als je deze voorzichtig losdraaid kan je waarschijnlijk het binnenwerk loshalen en naar buiten halen om alles rustig te inspecteren, schoon te maken en eventueel vervangen. Suc6

Een toilet dat doorloopt, wordt vaak veroorzaakt door een afsluitrubber welke verkalkt is. Vervangen is vaak niet mogelijk bij inbouwtoiletten. De superontkalker LIQUID kan gebruikt worden om het binnenwerk van de spoelbak vrij van kalk te krijgen. verdun de ontkalker 1/10 en giet het langzaam in de spoelbak, wanneer het toilet niet meer doorloopt. Laat de oplossing 12-24 in de spoelbak staan. Het toiletmäechanisme zal ook vrij van kalk worden gemaakt.

Bronnen:
http://roveq.nl/schoonmaakoplossingen/urin...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100