Welke verf moet ik gebruiken voor een vlak?

Ik ga een vlak van 1 bij 1,5 meter verven, nu is hij nog rood. Het is een gewone muur binnen in het huis, maar ik vind het veel te klein om nou zo'n enorme pot muurverf te kopen. Wat moet ik voor verf kopen?

Toegevoegd na 54 minuten:
Het vlak is 1 bij 0,5 meter en de muur is van hout (als het goed is). Ik wil hem zwart verven hij is nu rood.

Toegevoegd na 5 uur:
De laag verf die er nu op zit is vrij dik, dikker dan dat van de rest van de muur.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Huismerk Muurfverf is bij de bouwmarkt meestal verkrijgbaar vanaf 2.5 Liter, en soms zelfs vanaf 1 Liter. Toegevoegd na 48 minuten: Zwarte muurverf is vrijwel zeker in kleinere hoeveelheden (1 Liter) te verkrijgen, bijvoorbeeld van Flexa of Histor. Toegevoegd na 48 minuten: Bedenk dat je ook lakverf kan gebruiken, maar dan moet er altijd lakverf overheen geverfd worden. Muurverf kan daar niet meer overheen omdat het dan nooit goed meer 'pakt' Toegevoegd na 50 minuten: En terpentinebasis (alkyd) kan nooit over waterbasis (acryl). Andersom is wel mogelijk. Pak je lakverf, neem dan dus waterbasis aangezien muurverf altijd waterbasis is.

voor muren zul je toch het este een latexmuurverf kopen in alle kleuren leverbaar ook in kleinere verpakkingen bijvoorbeeld 5 liter ,ook dat is natuurlijk teveel maar vortsvrij bewaart blijft deze jaren goed

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100