Mag je de pomp van de vloerverwarming uitschakelen? Zie verdere omschrijving

We bezitten een huis met een betonnen benedenvloer, en hebben daar vloerverwarming in aangelegd. De rest van de verdiepingvloeren zijn van hout, en het pand is door gebrek aan goede isolatie op de rest van de verdiepingen koud.

Doordat de vloerverwarming de benedenverdieping op een behaaglijke temperatuur houdt, en deze veel minder snel afkoelt dan de overige ruimtes, registreert de thermostaat de kou boven niet, en pompt dus geen warm water rond zolang het beneden lekker warm is.

De oplossing die ik voor ogen heb is deze:
ik wil een extra thermostaat op de slaapverdieping hangen. Middels een relais wil ik de spanning op de vloerverwarmingspomp verbreken, als het boven te koud is.
Hierdoor registreert de thermostaat beneden dat het kouder wordt, en gaat warmwater rondpompen door de radiators. Doordat de pomp onderbroken is, zal de vloerverwarming even niets doen, totdat de thermostaat boven de juiste temperatuur registreert. Nu wordt de pomp beneden weer "vrijgegeven" en wordt de benedenverdieping opgewarmd, tot de juiste temperatuur is bereikt. Om te zorgen dat het boven niet té warm wordt, wanneer er beneden nog opgewarmd moet worden, wil ik op alle radiatoren thermostaatkranen monteren om dat te verhelpen.

Mijn vraag is nu: Is dit een mogelijke oplossing?
Mag de vloerverwarmingspomp onderbroken worden (het gaat om enkele momenten per dag)

Wat vinden jullie van deze oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Beter is het om de thermostaat te verwijderen, en overal op de radiatoren en vloerverwarmings groep thermostaatkranen te monteren, je kunt op deze manier alles afzonderlijk regelen

Ik heb je beschrijving aandachtig door gelezen, en moet zeggen dat het waarschijnlijk best goed zou kunnen werken. alleen waarom een tweede thermostaat boven als je ook al thermostaatknoppen boven gaat gebruiken. ik weet niet of twee thermostaten op één CV wel goed gaat. dat je pomp van de vloerverwarming af en toe uit staat is geen enkel probleem. je kan voor je alles installeert je pomp eens handmatig uit zetten om te kijken hoelang het duurt voor het fris wordt in de kamer. Maar het echte probleem is dat de radiatoren boven in verhouding te klein zijn. als het goed werk is jou oplossing best goed bedacht.

Ja, je mag de pomp van de vloerverwarming uitschakelen. In de bron een schakelaar die daarvoor gemaakt is, bij sommige installatie staat ie namelijk altijd aan en dat is zonde. (bron was de 1e die ik tegen kwam, er zijn vast betere) Zo'n apparaatje zou je misschien kunnen gebruiken/aanpassen voor jouw plannen, dan sla je 2 vliegen in 1 klap.

Bronnen:
http://www.icy.nl/consument/producten/pomp...

Het is veel beter om de waterstroom door uw vloerverwarming te snoeren zodat er meer water naar boven kan. Het zal even zoeken zijn tot u evenwicht heeft maar dat is de beste en goedkoopste oplossing.

je kunt de pomp wel uitschakelen maar dan moet je ook de aanvoerleidingen dicht draaien anders moet de pomp van de kachel alles alleen doen waarvan hij kapot gaat daarom zit er ook een extra pomp bij

De voor jou ogenstaande oplossing is levensgevaarlijk. Doordat je met thermostaatkranen gaat werken is het mogelijk dat beide circuits tegelijk geen doorstroming meer hebben en is het mogelijk dat de CV zelf oververhit raakt en er leidingen door overdruk uit elkaar knappen of nog erger.

Een goede methode is je huis overal goed te verwarmen tref je op www.zoneregeling.nl Je kunt ook googlen op "etageregeling" Je kunt overigens de pomp wel uitzetten, maar zoals je dat van plan bent is neit zo erg handig. Een betere methode is de pomp te laten regelen door een pompschakelaar. Met jouw methode bereik je niet het gewenste effect (net zo min als toepassen van een weersafhankelijke regeling) Toegevoegd na 17 minuten: Een goede methode om je huis overal goed te verwarmen tref je op www.zoneregeling.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100