Ik wil de keukenmuren opnieuw verven. Waar moet ik op letten?

De muren zijn redelijk vet, hoe kan ik dit het beste wegmaken? Zijn er speciale verfsoorten voor de keuken (tot de hoogte van de keukenkastjes is het betegeld dus hoeft niet perse heel afneembaar te zijn) of kan ik elke latex er overheen schilderen? En is wit wel de juiste kleur voor een keuken en is het beter een wit met een kleine kleur erin te kiezen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Goed schoonmaken met een ammoniak oplossing (scheutje ammoniak in een emmer). Goed ventileren (stinkt best wel) en heel goed naspoelen. Je hebt speciaal afneembare latex (acryllatex). Hierna is het niet meer met "normale latex" over te schilderen.

Ral 9010 is een beetje creme-/gebroken wit. De muren eerst reinigen. (kan prima met sierpleister reiniger, eigen merk v.d. bouwmarkt) Daarna over sauzen. Om te voorkomen dat muren weer vettig worden... plak er speciale folie overheen. Afwasbaar & makkelijk in onderhoud.

de klusjesman die vorig jaar mijn keuken schilderde, gebruikte st. marc om te ontvetten. werkt uitstekend, en je staat niet in vieze dampen. te verkrijgen bij de bouwmarkt.

Eerst ontvetten met bv. St marc en goed naspelen(i.v.m. met de residu's)Dan nakijken op fouten, eventueel met een schuurpapier de muren "koppen"( korrel 180 tot 320) naargelang de toestand.Ontstoffen.Gebruik de speciale acryl verven voor keukens en badkamers.Er bestaat van Sigma ook een afwasbare matte acryl verf.Het beste gebruik je in ieder geval een acrylaat gevelverf(100% acryl) Deze is ademend, meer dan de gewone.2 lagen moeten een perfecte afwerking geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100