mag je opnieuw plamuren na het fixeren van een muur?

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik weet dat dit niet de juiste volgorde is vooraleer je een muur gaat behangen. Normaal moet je eerst plamuren, dan fixeren en dan pas behangen. Niet de stappen door elkaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij het fixeren van een muur, breng je een laagje aan, dat de muur minder poreus maakt. Opnieuw hierover plamuren, geeft misschien het probleem dat het niet voldoende hecht. Maar het zou ook goed kunnen dat het prima gaat, afhankelijk van de soort plamuur. Ik zou de plaatsen waar je nog moet plamuren, nat maken met water en met een baksteen draaiende, schurende bewegingen op die plek maken, dan doorbreek je in ieder geval de fixatielaag. Heb je plamuur op waterbasis, dan afdrogen en plamuren, is het op terpentinebasis, dan eerst goed laten drogen, anders hecht het zeker niet.

Als de fixeer voldoende droog is en je gebruikt bij het plamuren een gewone muurvuller, dan is dit geen enkel probleem. Zou het waterbestanddeel in de plamuur de fixeer namelijk oplossen, wat zou er dan met de behangerslijm en de fixeer gedurende de periode van drogen gebeuren !? Moet je nadien nog veel plekken plamuren, dan kan het raadzaam zijn de geplamuurde delen met een verdunde behangerslijm of fixeer weer voor te behandelen om de zuiging ten opzichte van de rest op te heffen, zodat het aan te brengen behang overal even goed hecht / plakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100