Open voegen om de zoveel meter, kan ik die dichtkitten of hebben ze een functie voor ventilatie?

In mijn bovenwoning zitten in de muur om het dakterras open voegen op de onderste rij stenen, ongeveer om de 2 meter. Het lijkt met de bouw zo zijn aangebracht. Mijn probleem is dat ik achter veel last heb van Muizen, en die zie ik wegschieten voor de open voegen.

Kan ik ze zo dichtkitten? Of hebben ze een functie en kan ik er beter roosters oid voor plaatsen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja ze hebben een functie namelijk het ontluchten je kunt er dus beter roosters voor plaatsen.

Ja klopt, het zijn zogenaamde open stootvoegen. Er zijn speciale stootvoegroosters voor. Waarschijnlijk wel bij bouwmarkt en anders een bouw groothandel. Niet dicht kitten dus!

Deze mogen onder geen beding dichtgemaakt worden want dit is voor de ventilatie van de spouw. Dit is de ruimte tussen de binnen en de buitenmuur. Die verluchting zorgt ervoor dat die spouw droog blijft.

niet dicht maken met kit ,zijn nodig voor ventilatie,wat goed kan is een metalen schuurspons gebruiken,zo blijft het ventileren en er kan geen muis meer doorheen.goedkoop en simpel zelf te doen.

In de bouwmarkt zijn zogenaamde "bijenbekjes"te koop. om te voorkomen, dat bijen, wespen e.d. nestelen in de spouw. Deze kan je zo in de open voeg drukken. Ze houden al het "ongedierte" inclusief muizen tegen. succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100