Als je geen koolmonoxidemelder hebt, en wel voldoende ventileert, en er komt te veel monoxide vrij, hoe weet je dan dat er iets mis is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doordat de vlam dan uit gaat. Koolmonoxide is een zuurstofverdringend gas, als je voldoende ventileert zal het de mensen in de ruimte niet treffen, er blijft een constante aanvoer van zuurstof. Echter een brander die te veel koolmonoxide produceert is slecht afgesteld, als het een gasbrander betreft zal deze dan ook geel in de plaats van blauw branden, door dat hij geel brand verwarmt hij minder en zal op een gegeven moment de gehele gastoevoer afgesloten worden door de veiligheidsklep vanwege onvoldoende warm worden van voelers.

niet!! doordat je ventileert gaat het gifgas direct weer weg... het zou dan pas wel gevaarlijk zijn als je alles weer potdicht zou doen... daarom is ventilatie erg belangrijk, zowel zomer en winter.. en een veilige geiser die een beveiliging heeft..

Als je gelukt hebt omdat je benauwd wordt en/of hoofdpijn krijgt, als je pech hebt (omdat je slaapt) helemaal niet het is een kleurloos en reukloos gas, heel gevaarlijk dus Toegevoegd na 2 minuten: Er mag helemaal nooit te veel koolmonoxide vrij komen. dat is altijd levensgevaarlijk, ook als je goed ventileert. Dus als je het vermoeden hebt dat dit het geval is kom aub direct in actie en zet niet alleen een raam open

Het is heel moeilijk zo niet bijna onmogelijk om CO2 te ontdekken zonder CO melder. Koolmonoxide is een ruikloos gas en als je de symptomen merkt is het in veel gevallen al te laat een melder meld namelijk al in een heel vroeg stadium. De eerste lichamelijke symptomen van koolmonoxidevergiftiging lijken op die van griep: lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Slachtoffers kunnen zich verder verward of slaperig voelen en krijgen een versnelde hartslag. Als u vermoedt dat er sprake is van koolmonoxidevergiftiging, moet u ramen en deuren wijd openzetten en het gastoestel uitzetten. Zorg ervoor dat het slachtoffer frisse lucht krijgt en waarschuw een arts. Ook beslagen ramen kunnen een teken zijn van koolmonoxide in een ruimte. Hier nog een aantal oorzaken: Een verkeerd geïnstalleerd of kapot gastoestel: kachel, geiser, cv of combiketel. Het risico van een koolmonoxidevergiftiging wordt aanzienlijk vergroot als het toestel ook nog in een kleine, slecht geventileerde ruimte staat, zoals op een boot, in een caravan of kleine doucheruimte. En als er geen directe afvoer van het toestel naar buiten is. Verkeerde installatie van kachels en open haarden en een slechte afvoer als gevolg van lekken in afvoerbuizen of aansluitingen en gebrekkig onderhoud van de afvoerkanalen. Verkeerde stookgewoonten, bijvoorbeeld door kachels en open haarden te gebruiken als allesbranders. Gas en olie zijn relatief schone brandstoffen. Bij gebruik van hout of haard en kachel als allesbrander gaat vervuiling van de afvoerkanalen en schoorsteen een stuk sneller. Bij een vervuilde schoorsteen komen de verbrandingsgassen ook in huis terecht. Daarnaast is brand een veel voorkomende oorzaak van een koolmonoxidevergiftiging Het is dus van belang een goeie CO2 melder op te hangen hang deze niet op het plafon co2 is namelijk zwaarder dan zuurstof dus een vertrek vult zich van de vloer af hang een co2 melder op een meter of 1.20m ik zeg altijd iets lager dan je hoofd als je op de bank zit of in bed ligt. In de link vind je nog meer tips en info over CO2. Suc6 Toegevoegd na 1 uur: In het stukje spreek ik van CO2 dit moet uiteraard CO zijn! Boksboks bedankt dat je mij daar even op wees!

Bronnen:
http://www.brandpreventienoord.nl/c-144783...

Niet ; als je stookt - zeker met kachels waar vuur in brandt (gas, petroleum) komt er sowieso ALTIJD koolmonoxiede vrij, en dat is ATIJD giftig. Ventileren echter voert dat gas goed af, zodat er totaal geen probleem is. Pas als je onvoldoende ventileert wordt het gevaarlijk. Als je een moeilijk te ventileren ruimte wilt warm stoken (of er gewoon met teveel mensen in zit, want ook DAT verhoogt het koolmonoxide-niveau) is het verstandig een koolmonoxide-metertje op te hangen.

Bronnen:
http://www.medi-marketing.nl/index.php/the...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100