Wat zou de oorzaak kunnen zijn in de kortsluiting van mijn spiegelverwarmingen?

Ik heb net twee badkamers laten verbouwen. Er is een gerenommeerde aannemer aan het werk geweest. De elektriciens hebben in beide badkamers gloednieuwe spiegelverwarmingen geïnstalleerd, maar nu bij het aandoen ervan gaat de aardlekschakelaar hier in huis 'om' en valt alle stroom uit. Wat zou de oorzaak hiervan kunnen zijn? Het merk van de verwarming schijnt van een marktleider te zijn op dit gebied en ik ga er dus van uit dat het kwalitatief goede verwarmingen zijn.

Toegevoegd na 36 seconden:
'oorzaak VAN'

Toegevoegd na 1 minuut:
'kortsluiting IN' Pfffff

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat ik even niet begrijp dat deze gerenommeerde aannemer, het niet even geprobeerd hebt, of de verwarming werkte? Maar misschien heeft hij dat toch gedaan en is het probleem pas ontstaan na het badderen. ( vocht) Als dat zo is, dan wordt het allemaal wel moeilijker te vinden wat de oorzaak is. Een probleem met de aardlekschakelaar is het weglekken van de stroom, dus geen kortsluiting! Dat is veel simpeler te vinden. Dus ergens moet de stroom dan contact hebben met vocht dat via de aarddraad weglekt.

Het enige wat je kunt doen is de om daar achter te komen is de spiegelverwarming doormeten en kijken of deze goed is aangesloten. Dat er 1 stuk is zou kunnen maar 2 tegelijk lijkt mij dat er iets niet goed is aangesloten of dat de verwarming in aanraking komt met iets wat geaard is.

Het zou kunnen dat er toch ergens iets los zit in de verbindingen(aansluitklemmen). Zodra de spanning erop komt nog niks aan de hand. Maar zodra er stroom gaat vloeien wordt het warm en kan het door de losse verbinding overspringen naar iets anders. En dan spreekt je aardlek weer aan. Die dan overigens wel goed werkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100