Hoe kan je een goede pijl voor een pijlenboog maken?

Ik heb een boog van ongeveer 1,34 meter. Hoe kan ik daar een goede pijl voor maken? (het liefst gratis maar spullen zoeken is geen probleem) en hoe lang moet deze ongeveer zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik heb dit zelf ook gedaan toen ik jonger was:) volgens mijn vader gebruikten ze duizenden jaren lisdodde voor pijlen omdat die stengels recht en stevig waren(zie foto). dus ik ging op pad opzoek naar lisdodde in het boos en waar ze vooral te vinden zijn is in de sloot en in de wal van de sloot. dan nam ik een paar stengels mee. als pijlpunt gebruikte ik echte vuurstenen pijlpunten. die gebruikten ze duizenden jaren geleden ook. nou moet je die pluim van de lisdodde eraf halen en een kleine spleet in de uiteinde van de stengel maken, zodat de pijlpunt erin kan. vroeger gebruikte ze daar hars of een ander natuurlijk product voor. maar je zou wat met touw en lijk kunnen proberen. en dan zou hij als het goed is het moeten doen. het zal ook niet helemaal lukken maar dan weet je een beetje hoe je ermee kan klooien ;) succes ermee. Toegevoegd na 4 minuten: owjaa en natuurlijk niet te vergeten de veren die aan de andere einde van de pijl moeten komen (ziefoto)

Je pijl moet ongeveer een meter lang zijn. Je kunt het beste bamboe gebruiken. Dit koop je bij het tuincentrum. Met een ijzerzaag zaag je het op lengte, precies achter een knoop. Tegen de knoop aan kun je dan een inkeping zagen. Een punt is niet nodig en veren of papieren geleiders meestal ook niet. Met een goede boog van bamboe of glasvezel kun je gemakkelijk meer dan 100 meter schieten. De pees kun je maken van nylonkoord. Een handschoen is geen overbodige luxe.

Hallo Ik heb even voor je op google gezocht en daar is heel wat te vinden als je op pijl en boog gaat zoeken.Vroeger maakten wij zo iets van hout uit het bos maar dat was natuurlijk niet zo goed.. succes

Bronnen:
bamboe pijlen - YouTube

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100