Hoeveel werk is het plaatsen van een zonnepaneel?

Zijn er panelen die zo simpel zijn dat het een kwestie van inpluggen en aftappen is of zijn er altijd aanpassingen aan je systeem en dergelijke voor nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vooral met een plat dak/balkon gaat het heel snel, het enige wat wat werkt kan zijn is het aanleggen van het snoer naar binnen. Dat is afhankelijk van de situatie. http://www.henkvos.nl/actie_zonnepaneel.html http://www.nuonenergiewinkel.nl/6318/zonnepanelen-pakket-plat-dak Twee linkjes met plug and play systemen, er zijn vast betere te krijgen. Installeren, stekker in het stopcontact en klaar. Als je een oude meter hebt is het ideaal, die loopt terug op het moment dat je meer produceert dan dat je gebruikt. Heb je een nieuwe (digitale) meter, dan heeft een kleine zonnepaneel installatie weinig zin. Je moet dan of de meter laten aanpassen (duur) of je bespaard alleen als je ook energie verbruikt als de zon schijnt. (en dan gebruik je meestal juist bijna niks) Als je overdag ook tv's en/of computers aan hebt staan, dan bespaar je wel geld.

Www.duurstroom.nl

de sets van 4 panelen die Eneco een paar jaar geleden aanbood konden zo ingeplugd worden. Een standaard voor op het balkon zat er niet bij, dus daar zul je zelf voor moeten zorgen. Er zijn wel systemen die relatief eenvoudige montage mogelijk maken. Bij meer dan zes panelen moet vrijwel altijd een aparte groep aangelegd worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100