Wat zou er als rugleuning kunnen fungeren voor een matras waar je kussens achter de rug voor wilt gebruiken, dus als een lounge?

Ik zou graag in het midden van een ruimte een matras willen neerzetten en zou daar graag kussens tegen aan willen zetten. maar heb geen idee hoe ik hier een rugleuning aan kan maken. dacht daarom of er een idee is waarbij dit opgelost zou kunnen worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

je zou van mdf een bodemplaat kunnen maken ter grote van je matras daar aan verbind je met stoelhoekjes een andere mdf plaat tegen de lange zijde van de onderplaat aan. eventueel kan je er aan de korte kant nog leuning aan vastzetten op dezelfde manier. de bovenkant van het mdf kan je schuren om er een ronde kant aan te maken en je kan het zelfs nog in vormen zagen. mdf word veel voor meubels gebruikt, en is gemakkelijk bewerkbaar. 18mm mdf 244x122 heb je al voor 20,- en stoelhoekjes kosten ook maar paar euro. neem de maten mee naar bv de gamma en ze zagen het gratis op maat

Er bestaat een losse ruggensteun die je op je matras kunt zetten en je kussens ertegenaan. Gebruikte ik vroeger om in bed te lezen. De steun is verstelbaar, zodat je onder iedere hoek kunt rusten, rechtop of half liggend. Hij is van buismetaal en de middenstukken zijn voorzien van singels.

matras neerzetten (rechtop) of neerleggen? voor rechtop in het midden van de kamer dan kan hij wel wat steun gebruiken van een houten plaat. geen MDF dat breekt te snel. Multiplex is beter. En driehoeken erachter op schroeven waarmee hij iets achterover op de vloer leunt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100