Als het roostertje van de douche afvoer vast zit, hoe sluit je dan een bad-afvoer aan?

Onze douche is splinternieuw, incl tegels en afvoer etc. Het roostertje op de douche afvoer, zit muurvast. Het lijkt zo te horen.
Maar nou willen wij een bad in de douche erbij zetten.

Wat doen we met de afvoer? Hoe zorgen we nou dat dat goed gaat?

Toegevoegd na 1 minuut:
*huurhuis

Toegevoegd na 7 minuten:
* het doucheputje kan zoveel water tegelijk niet aan... dat trekt ie dus net niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aangezien het een huurhuis is, zou ik een aparte stellage maken, waarbij de afvoer van het bad zo dicht mogelijk bij de afvoer van de douche zit. Je bad komt wel dan een cm of 10 hoger te staan, dit heb je nodig voor de hellingshoek. Maak eerst een frame van hout van ongeveer 10 cm hoog, bevestig dit aan de vloer en probeer de gaten voor de schroeven in de voeg van de bestaande tegelvloer te maken (kan je later weer makkelijk dichtmaken). Beplaat dat met watervast verlijmd constructieplaat. Zet dan het bad met afvoerzijde naar afvoer van de douche. Gebruik een flexibele afvoerpijp en leidt die naar de afvoer douche, gewoon er op leggen en evt vastmaken met een tie-wrap aan het rooster. Daarna afplaten en eventueel aftegelen en afkitten. Je maakt dus in principe een "onafhankelijke" bad-unit, welke je later zo weer weg kan halen.

Gewoon het water in de douche weg laten lopen, alles is mooier dan weer een afvoerleiding maken. Toegevoegd na 34 minuten: Plaats een ring of zo in de afvoer van het bad, zodat de afvoer smaller wordt, dan komt er minder water tegelijk uit de badafvoer. Dan kan je putje het misschien wel aan.

Een roostertje dat vast hoort te zitten. Dat ben ik nog niet tegengekomen. (foto zou leuk zijn) Verder: Ook al zou je het rooster eraf kunnen halen. Wat was je dan precies van plan? Een inbouwbad, of een losstaand bad? Als het een los bad wordt dan kan je de afvoerdiameter een stuk kleiner als normaal maken en uit laten komen in de douche. Het bad loopt dan langzaam leeg, maar het putje kan het dan zeker weten aan. Bij een inbouwbad hoor je eigenlijk niet iets aan te sluiten op een putje. Putje wordt normaal uitgehakt tot aan een normaal stuk afvoerpijp.

Hiervoor zal je eerst toestemming moeten verkrijgen van de verhuurder. Bij het overleg met de verhuurder kan je dit probleem direct ter sprake brengen, zij kunnen dan ook aangeven hoe het beste de afvoer van het bad gesitueerd kan worden.

Wij hadden in het vorige huis een zitbad, dat los in de badkamer stond. een afvoer er in gemaakt aan de zijkant, zodat ie op de douchevloer leeg kon lopen. We bleven er wel bij als ie leeg liep: regelmatig de stop er weer even in als het putje het niet aankon. Was het bad bijna helemaal leeg, dan zetten we hem op zijn kant in de hoek, en kon de douche gewoon gebruikt worden. Was ideaal.

Roostertje mag niet vast zitten! Probeer eens met een schroevedraaier om hem eruit te wippen. Kan het bad niet aangesloten worden op wasmachine afvoer? Wastafel? Optie 's genoeg. Ben benieuwd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100