Waar kan ik links draaiende boutje kopen ?

Het boutje van de kop van mijn boormachine is afgebroken en nu kan ik er dus niks meer mee.
Ik ben al naar Praxis en andere gereedschap winkels gegaan maar geen 1 winkel heeft een linksdraaiende boutje van 4 millimeter dikte.

Ze hebben wel dikkere boutjes maar daar heb ik niks aan.
Weet iemand waar ik het kan kopen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neem eens contact op met een Technische school. Ik vermoed, dat ze je voor weinig geld kunnen helpen,door er zelf één of meerdere te maken.

linkse draar is lastig. Zij kunnen het maken: http://www.peconl.nl/nl/producten/ maar wat de kosten worden..

Neem contact op met de fabrikant van jouw boormachine en leg je probleem voor. Vraag of je bij hen zo'n boutje kan bestellen.

Zelf maken met een tapset, maar misschien dat een tapset voor linksdraaiende nogal duur is? Op zoek naar een zelfde 2e hands (kapotte) boormachine met een goed boutje. Van de betere merken zijn veel onderdelen te koop. Google op: merk, typenummer, onderdelen of in het engels: parts of bolt Als je merk en type geeft wil ik ook wel ff zoeken. Toegevoegd na 14 minuten: X-Craft is een merk dat vooral door de Praxis wordt verkocht. (misschien dat ze je daar kunnen helpen) Dit soort merken maken zelf geen machines, ze kopen ze in uit o.a. China en laten er dan een doos met hun merk om doen. Mooi, want goedkoop, lastig met dit soort problemen.

Links draaiende bouten vinden is al een probleem op zich. De vraag is ook nog eens of het schroefdraad van de bout een normale draad heeft. Omdat u een boutje zoekt voor een boormachine kan ik 2 opties bedenken. Als het een gerenommeerd merk boormachine is dan zal er in de onderdelen lijst (deze wordt altijd meegeleverd bij de handleiding) een nummer staan bij het boutje. En met dat nummer kunt u het los bestellen bij u dealer. Helaas zijn de huismerken, of budget merken van de bouwmarkten geen gerenommeerde merken die bekend staan om het levereren van onderdelen. Ook kunt u een losse nieuwe boorkop kopen, daar zit (zover ik weet) ook altijd een linkse bout meegeleverd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100