Hoe verminder ik betonstof (vloer in schuur)?

De vloer in mijn schuur is van beton. Prima vloer maar er blijft stof afkomen.

Nu weet ik dat je beton kunt verven, ik vraag me af het stof dan echt weg is.

En is er nog een andere optie? De schuur staat wel al helemaal vol en ik zie het echt niet zitten om hem te ontruimen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doe er een voorstrijkmiddel op. Dat moet ook voordat je gaat verven op een pas gestucte muur.Die 'stoft' dan niet meer en de verf hecht goed. Toegevoegd na 1 minuut: Het verven kun je dan achterwege laten. Het voorstrijkmiddel is zo droog.

met betonverf behandelen is de beste optie, maar je zou ook kunnen proberen om er iets van tapijt oid in te leggen. Toegevoegd na 22 minuten: het maakt ook uit of je een kale betonvloer hebt of een vloer met gietlaag erop. gietlaag zal bijna tot geen stof veroorzaken.

De kans dat je betonnenvloer stof afgeeft is eigenlijk vrij klein; Het is dat zeker geen prima vloer, maar een vloer die te vochtig is, slechte kwaliteit cement heeft gebruikt oid. Betonverf kan wel iets helpen, maar zal vrij snel los laten. Immers: Als het beton uit elkaar valt, verdwijnt de hechting. Er zijn overigens wel sealers die in het beton trekken en de toplaag verharden. De kans is groter dat je bv zandcement muren hebt welke uit elkaar vallen, of gewoon stof van de straat je schuur inwaait. Hem je dan al uitgesloten?

Wat u ook besluit te gebruiken, betonverf of nog beter een industriele coating voor bedrijfsvloeren, maak over de lengte of breedte van de vloer een strook van 1 meter vrij. Maak deze schoon, droog en stofvrij. Gebruik zonodig een hechtprimer. Breng evt de hechtprimer of voorstrijkmiddel aan. Wacht totdat deze goed droog is. Breng daarna de betonverf of industriele coating aan in 1 of meerdere lagen. Zet na droging of harding uw spullen terug op de behandelde strook en maak de volgende strook van 1 meter vrij. Zo hoeft u niet de hele schuur leeg te ruimen in 1 keer. Industriele coating voor bedrijfsvloeren is slijtvaster dan betonverf. En van de vloer zelf komt geen stof meer af. Dat komt dan alleen van het plafond of de muur af. Of van buiten.

Indien je niet zelf wilt opruimen (tja, wie wilt dat wel), kan je ofwel je kinderen aan het werk zetten; ofwel een stofzuigrobot aanschaffen. (klein voorbeeld link toegevoegd).

Bronnen:
http://irobotstore.nl/
http://stofzuigrobotcom.webshopapp.com/

Gewoon een paar lagen met terpentine verdunde oxan olie er overheen rollen,dan ben je het stuiven wel kwijt.

Door inspiratie van deze vraag ben ik vandaag naar de bouwmarkt geweest en heb voorstrijk (van Alabastine) gehaald. Dit zou het stoffen tegengaan. Ik heb de vloer van mijn schuur al behandeld, maar het helpt weinig. Wel ietsje, maar het stoft nog steeds direct wanneer ik met de stoffer erover ga. Het goedje kostte iets meer dan een tientje en wellicht dat een tweede laag wel nog beter zou werken. Alleen schat ik in van niet. Ik heb ook betonverf gekocht en ik ga dit over de voorstrijk heen verven. Ik vrees voor bladderen en gedoe, maar een extra pot voorstrijk zal niet veel uitmaken denk ik... Bovendien is voorstrijk volgens mij vooral bedoeld voor muren en dat is dus niet zo handig wanneer een schuurtje best wel gebruikt wordt. De toplaag zal zo natuurlijk veel sneller slijten en het stoffen begint weer. Daarom toch maar een verfje erover heen. Ik laat mijn bevindingen hier wel weer weten. ;-) Oh, misschien vind je dit ook wel interessant om te weten: - voorstrijk kostte ongeveer een tientje voor 10 m2, ik heb er +/- 6 m2 mee gedaan. - Betonverf kostte ongeveer 13 euro voor een pot voor +/- 5 m2, (dus het zou kunnen dat ik nog even snel naar de bouwmarkt heen en weer moet onder het verven :-S) - Ik heb nog naar industriële coating (of hoe dat dan ook heet) gekeken. Dit kostte iets meer dan 100 euro. Echter weet je dan wel 100% zeker dat het goed slijtvast is. Zeker wanneer je veel in je schuur bezig bent, zou ik dit wel overwegen. Voor mij zijn het de kosten niet waard... N.B.: Oh ja... Hihi, ik denk niet dat je iets aan je vloer kunt doen zonder hem te ontruimen. Als je echt wat aan het gruizen wilt doen, dan zul je hem toch vroeg of laat leeg moeten halen (of inderdaad in fases werken, maar m.i. ben je dan meer aan het verplaatsen dan éénmaal leegmaken en daarna weer vullen). In ieder geval succes ermee! :-) Ik ga denk ik nu maar eens beginnen met schilderen.

Wat echt helpt,en ook nog makkelijk is aan te brengen is ! Gekookte Lijnolie verdund met 50% terpentijn en 2% cobaltdroger! Neem een kwast en strijk de vloer in. Neem na een kwartier een katoenen doek en wrijf de overtollige olie weer weg,herhaal het binnen een uur nogmaals. Desnoods nog een keer zodat de vloer niets meer opneemt. Wrijf alles wel helemaal droog en blijf er vervolgens 2 dagen af,daarna alles weer beloopbaar! Gebruikte katoenen doeken in water onderdompelen om spontane ontbranding te voorkomen! Doe voor het gemak de vloer in 2 of 3 delen,anders moet je de hele schuur leeg maken.Cobaltdroger vindt je bij een scheepsverf winkel! Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100