Waarmee kun je knoopcel batterijen testen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hoi Annswers, batterijen test je met stroom, maar knoopcellen hebben daar niet veel van aan boord. ik zou de knoopcel op spanning testen, waarmee je alleen kan zien of er wel/geen spanning uit komt. doe je een stroomtest, dan ben je een groot deel van de energie kwijt. werkt de knoopcel niet meer, dan kan je altijd nog de stroomtest uitvoeren, vermoedelijk is de cel dan leeg. een nieuwe cel kost niet veel, probeer hem NIET met je blote handen te pakken, huidvet maakt een kleine verbinding waardoor er een kleine lekstroom vloeit. zoals gezegd, er is weinig energie aan boord, dus probeer alle energie te gebruiken voor het apparaat waar hij in zit. gebruik een plastic pincet of handschoenen. veel suc6 groeten, Dré

Met je tong houd het erop en je voelt het vanzelf ( doet geen zeer )

Met een voltmeter (universeelmeter) Toegevoegd na 6 uur: Een voltmeting is trouwens ook relatief. Je kunt de spanning wel meten maar dat zegt niks over de ladingstoestand of het vermogen van de batterij. Het kan zijn dat hij 3 volt meet en dat hij toch erg slecht is. Een optie zou zijn om de batterij belast te meten. Dus een voltmeting terwijl er stroom uitgehaald wordt. 

Een simpele spanningsmeter te koop bij elke bouwmarkt voor circa 8 EUR

Met een multimeter. Een afbeelding van zo een ding als je op de link klikt.

Omdat de belasting van knoopcellen meestel hoogohmig is kan je de spanning gewoon met een universeelmeter meten en krijg je toch een vrij nauwkeurige uitlezing.

je kunt wel de voltage meten,maar de ampere is alleen bij belasting te meten.

Bij winkels waar je hoorapparaten koopt voor een paar euro een tester

Met een volle batterij. Doet "hij" het weer dan was de batterij leeg. Het meten van de spanning is niet voldoende, het is maar een halve meting, de andere helft is de capaciteit. Wil je die meten dan moet de batterij belast worden, waardoor de batterij verder leeg raakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100